Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Dunavom od Novog Sada do Beča
STG:
U kraku Dunava koji vodi ka Sv Djordju postoje dva gradica odakle krecu/polaze brzi camci i brodici koji vode turiste na pecanje, cak sam i video ljude iz NSa. Nisam siguran, davno je bilo, ali mi rekose da postoji neka turisticka agencija u NSu, koja radi te aranzmane.
Kako god bilo, sopstvenim brodom je to potpuno druga dimenzija.
neptun:
--- Citat: zankiki 17, 01, 2022, 09:20:25 pre podne ---Ali onda više to ne bi bilo to, i jeste tako zanimljiva destinacija zato što je divljina...
--- Kraj citata ---
Naravno, mada pitanje koliko je to bas divljina,a posebno cista divljina,s obzirom sta dunav tamo sve donosi poslednjih 100-200godina.
Ali je sigurno odlicna avantura otici dole svojim brodom. I ja sam o tome razmisljao, a najbolje bi bilo nastaviti posle do egejskog mora..ne vredi meni je more ipak glavno 6589
STG:
Ima par fotki odozdo, pa sami procenite.
Meni se bas dopada.
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,6395.105.html
calypso2:
Po Delti plovidba desetak dana znači i kupljenje jedno 50 mreža elisom od riboktadica...Plićaci, drežga, nasukavanja...Lako je izgubiti se.
Nije baš idilično kao na tv putopisima sa vodičima i kada prođe montažu 114
Bolens:
Ajde i ja da dodam svojih 5 centi. Moja preporuka je da se ide kanalom Sveti Đorđe. Najmanja je gužva od velikih brodova koji idu uglavnom sulinskim kanalom. Naravno, nećete izbeći desetine brzih rumunskih turističkih glisera (kao kod nas u Kazanu) ali to je neminovno. Inače ja sam od Novog Sada do Crnog mora veslao kajakom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju