Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Brodom iz Svedske za Srbiju
slobodnium:
Ja sam razmisljao na slicnu avanturu da se sa zenom uputim a razlog ? pa finansijski :) plus proputujes :) u Svedskoj moze da se nadje prelepa jedrilica sa full opremom za 4-6k koja kod nas osakacena/ocerupana kosta 12k sa svom mogucom poskidanom opremom. E sad tu ima puno problema naravno ... cesto moze da se kupi i sa novim motorom i ima vise ruta kuda se moze doploviti ... svaka im cast! zavidim im to je lep poduhvat, lepa tura je i francuskim kanalima (mesecn dozvola za prolazak oko 460e) izaci na sredozemlje, e sad za nekog ko zna i moze proci sve to :) eeee.... thumbsup
--- Citat: vepar 09, 09, 2021, 00:21:03 pre podne ---Ja isto pratim koristim web varijantu i poprilicno mi je konfuzan i nepregledan sajt. Ali ideja za sajt je super! Ovakvim ljudima se na momente divim a na momente ih smatram neozbiljnim i cak pomalo glupim. Sesti u ovo doba godine u potpuno nepoznat brod upitnog stanja, star 30 40 godina i krenuti na takav put... pa ja se ne bih usudio. Hajde da je to neka nova ala sa dva motora koju poznajem u sitan sraf e to je vec onda uzivanje... plus mi nije jasna muka gde 30 dana za redom vozis 10 do 12 sati dnevno... voleo bih to proci ali u trajanju od 4-5 meseci...
--- Kraj citata ---
zankiki:
--- Citat: vepar 09, 09, 2021, 00:21:03 pre podne ---Ja isto pratim koristim web varijantu i poprilicno mi je konfuzan i nepregledan sajt. Ali ideja za sajt je super! Ovakvim ljudima se na momente divim a na momente ih smatram neozbiljnim i cak pomalo glupim. Sesti u ovo doba godine u potpuno nepoznat brod upitnog stanja, star 30 40 godina i krenuti na takav put... pa ja se ne bih usudio. Hajde da je to neka nova ala sa dva motora koju poznajem u sitan sraf e to je vec onda uzivanje... plus mi nije jasna muka gde 30 dana za redom vozis 10 do 12 sati dnevno... voleo bih to proci ali u trajanju od 4-5 meseci...
--- Kraj citata ---
10-12 sati je po meni ok, ako su na brodu trojica koji se menaju... To ti je 3-4 sata dnevno, ostalo vreme provodiš kao i da ne ploviš...
STG:
Kakva god bila satnica/tj plovidbe, sve je to nezaboravna avantura thumbup
calypso2:
Svaka cast na smelosti, ja ne znam koliko oni znaju o plovilu, ruti itd.Ne mora sve da se zna, jer takvi i ne polaze na plovidbu, ali elementarne stvari i pripreme su pod obavezno.....A da moze biti nezaboravna-moze svakako ... cap
zankiki:
Ja sam mislio da je Rajna manja... Ovo na slikama deluje veliko.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju