Danas sam iskoristio bolovanje pa sam isao na camac da napravim model od pvc cevi kako sam zamislio kacenje tende, pa da onda to preslikam na aluminijum.
Prva stvar koju sam primetio da demontazne osnove koje sam uzeo u Tehnonautici nisu odgovarajuce za moju ogradicu, prodaju se kao 22-25mm, ali su zapravo 24mm, tako da imaju lufta. Za pocetak, ispod sam namotao izolir cisto da vidim kako to izgleda, ali mi se ne svidja, pa cu ih zameniti za T racvu kao sto je na gornjem delu tende.
Druga stvar koju sam primetio, posto sam napravio bas kratke kosnike, kako mi ne bi smetali, da je tacka oslonca previse nisko i pri jacem cimanju uspem da izvucem tendu iz onih centralnih lezista. To mi se ne svidja, tako da cu morati ili da smanjim ugao kosnika ili da produzim kosnike. Malo slika kako bi to moglo da izgleda...

Nakon toga, posto imam izvedenu uticnicu 12V, kupio sam led radni far, pa sam gledao da to bude brzo montazno demontazno i da koristim pre svega za pristajanje nocu, a mozda bude koristi i za osvetljavanje pri sporoj plovidbi.
Uglavnom, sve sam povezao brzinski kad ono prc nema struje na uticnici. Posto sam zurio da pokupim neka stakla za traktor, ostavio sam to za drugi put.

Uspeo sam da uhvatim i malo sunca, pa sam bio na vodi nekih 2 sata predvece, cisto da se opustim

Sto se radova tice, a sto bi nasi stari rekli To be continued