E, ovako treba... > Plovila

Hunter 535 - Zile

<< < (22/24) > >>

Zile-nbg:
Naravno, kada budem sledece godine odlucio definitivno koji tip camca bih gledao onda cu napraviti uzi izbor. Svakako bih gledao i probao 575, taj AQ, tu su oni likovi iz okoline Panceva, zaboravih kako se zovu, Mare Nostrum ima neki veci camac, ali cini mi se sa brodskim motorom. Polako cu ja to da gledam preko zime i da razmisljam, pa cemo videti.
Nije iskljucena ni opcija nekog Alu kod Saleta ili Djene.
Ovo sto trenutno ima na oglasima od kabinasa je, za moj ukus, blagi uzas  roll4
Videcemo, mali Hunter je tu, sigurno ce nam pruziti uzitak sledece sezone kao sto je i ove.

budens72:
Hanter 575 bez 60 ks je ništa....znači 10 k eura plus...

Zile-nbg:
Pa 60 je max koliko ja znam. Sa nekom opremom i 60ks to je 12-14.000e. Sa druge strane najjeftiniji kabinas koji mi se svidja kosta 24.000e i to polovan. Videcemo, ima vremena.

LSI:
Жиле, изнећу овде моје искуство са AQ575.

Са мотором Јамаха 40 Аутолуб (двотактни), тешким 82 кг и са две одрасле особе постизао сам брзине изнад 40 км/сат (43-45).
Са пола гаса, мотор се једва чује а брзина је 20-25 км/сат.

Четворотактни мотор исте снаге тежак је више од 100 кг. Мотори од 60 КС су још много тежи.

Ово треба имати у виду кад се размишља о избору мотора. Да ли је заиста потребно толико снаге?
Да ли је заиста потребно пловити брзином изнад 50 км/сат?

Већ само разлика у тежини мотора је скоро као тежина одрасле особе. Све то само повећава потрошњу.

О цени мотора не бих сада, то је мање или више познато. Мотор од 40 КС (2Т) може се купити по цени већ од око 1.400 до 1.600 евра. За 60 КС (4Т) потребно је неколико хиљада евра.

Као што рекох, треба о свему размислити. Срећом, зима је тек пред нама, има времена.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Zile-nbg:
LSI, hvala na recenziciji AQ-a. Svakako bih pogledao i njega jer je slican Hunteru. Mislim da sam video i neke Narval camce slicne kategorije.
U svakom slucaju, lagano, ideja je da se smisli, pa lagano da se trazi dok se plovi trenutnim camcem.

Sa druge strane, sto se motora tice, to su finese i ukusi. Ja dvotaktne ne volim, a sa druge strane razlika izmedju Suzukijevih motora nije toliko drasticna. Npr 40ks 4t je 103kg, a 40ks 2t je 76kg. Tih 30-ak kg, da zaokruzimo, ne verujem da menja bog zna sta.
2t ili 4t je isto kao i polemika da li na camac koji je deklarisan 15-40ks treba staviti 20ks ili iskljucivo 40ks, ciste finese i ukusi. Ko sta voli...

Ide zima, a vreme ce se koristiti za citanje, gledanje i lickanje motora, sta cu kad volim da sam u garazi  sajkaca

Vidjao sam par Narvala na Savi, deluju mi ok ovako na prvi pogled sa vode, i oni manji otvoreni i oni veci kao sto su 860 i slicni.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju