E, ovako treba... > Plovila
Alu camac preporuka
DuleN:
AccA,
Posto sam sa Saletom Simicem kucni prijatelj i ja sam jedan od onih koji su ga naterali da napusti drzavni posao i krene u izradu camaca, mogu ti reci sledece:
- To sto su Saletu zauzeti svi termini do septembra znaci samo jedno - da to sto pravi pravi pismeno i ljudi su to skapirali i zato i porucuju.
- Poskupljenju Sasinih camaca kumuje samo jedno, a to je nenormalni skokovi aluminijuma na berzi, sto se odmah reflektuje i na cene Sevala od koga on kupuje limove.
- Po nekada vredi biti strpljiv i sacekati da dobijes ono sto zelis...
zoki_ns:
Eto nama nekoga ko može da nas provoza Zaovinskim jezerom kad se nađemo tamo sajkaca Bio sam proletos al nisam uspeo naci nekog ko radi turisticke vožnje, doduše mozda sam bio na pogrešnom mestu...
Plastika ti svakako ne bi odgovarala za teren kao sto je Zaovine. Problem sa kamenjem i ja imam po nekad na Dunavu iako dosta pazim al nekad se ne moze izbeci.
I ja sam pristalica novog tako da i kod mene polovno uglavnom otpada. Kad budem uzimao camac sa kabinom gledacu da bude nov po mogućstvu.
Međutim, kod čamca koji je jos pritom alu nema sta puno da fali tako da ne bih skroz isključio i tu opciju. Vredi pogledati camac pa ako je bez ulaganja i dobro očuvan sto da ne. Pretpostavljam da nema šta tu puno da se uništi...
AccA:
@DuleN, onda jedino da tebe podmitim (jer verovatno nije dovoljno da te zamolim :) ) da ga sada nateras da me uglavi u neki raniji termin ili uvede i trecu smenu. Pa makar ja bio pomocnik u toj smeni :)
Salu na stranu, kao sto sam vec napisao, nemam ja tu puno dilema oko Sase i njegovih camaca. Tu nema puno da se filozofira. I to je jasno. Temu sam pokrenuo da vidim da li postoji neka alternativa. Ali je ocigledno nema. Sada se namece ta neka nova diilema, kako pregurati sezonu, a sto manje izgubiti. Sto se tice cene i poskupljenja, da ne sirimo previse temu na tu stranu. Nista ja tu lose nisam mislio, bez obzira koji su razlozi.
@zoki_ns Ti onda najbolje znas zasto mi plastikaner nije prvi (a verovatno ni pravi) izbor. Za forumase sve moze i tu sam za sve sto treba u Zaovinama , a i sire. Nisam iz tih krajeva, ali provedem godisnje i po 4-5 meseci, poprilicno poznajem taj kraj, malo se bavim turizmom i td.
Zaovine su poprilicno divlje, nema tu nekih dodatnih sadrzaja. Na celom jezeru, do prosle godine, je bilo mozda 5-6, ali nek bude 10 camaca. Nije bilo nesto ni puno posetilaca. Tako da sem jednog lokalca koji je povremeno vozio turiste, nije bilo nekog organizovanog prevoza. Ali su Zaovine prosle, "korona" godine dozivele pravi bum. Pojavile se, sreca na kratko, neke gliserdzije i skuterdzije (sto me bas ne raduje), pedaline, one SUP daske. Bio je i neki sa nekim nabudzenim i totalno nebezbednim katamaranom koji je vozikao turiste. Uglavnom se sve to odigrava u delu jezera kod brane jer je tamo najveca koncetracija turista. Tako da ili nisi bio na pravom mestu ili nisi bio u pravo vreme :)
zoki_ns:
Ja bih za Dunav opet kupio plastičan zbog komocije, ipak je lepši i prijatniji za uživanje na vodi, ali ono sto sam video na Zaovinama, kao sto si i sam rekao nije za plastican čamac...
Kada budem sledeći put išao na Taru javiću se da me uputis na prave ljude :)
AccA:
Naravno. Kao sto rekoh, tu sam za sve sto treba.
Imao sam plasticni camac koji sam godinama koristio na Savi oko Obrenovca. Posle toga sam imao gumenjak koji sam koristio u Zaovinama. Tako da znam prednosti i nedostatke svakog od njih. Videcemo sta ce biti sa alu, ali mislim da je to to za moje potrebe.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju