E, ovako treba... > Restauracije

SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta

<< < (5/34) > >>

calypso2:
Ako je staklena, a ne mineralna vuna-debelo vodi računa, masku na lice, naočare na oči i rukavice...

marko07:
Hvala na savetu, nisam bio siguran šta je ali svakako iz radionice imam svu zaštitnu opremu pa cu sa njom svakako raditi.

Sent from my motorola edge using Tapatalk

petar_kozic:
Ja koliko sam upoznat staklena i mineralna vune je jedno te isto, samo je smišljen novi trgovački naziv.
Razlika je u kamenoj vuni koja je prirodna i skuplja znatno.
Svakako treba primeniti zaštitu.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

calypso2:
ja koliko znam, a to znam i u gradjevini sam oko 20 god mineralna (koju u usta da staviš i žvaćeš ti ne bi bilo ništa) i staklena -nisu ni za poređenje,
sirovina od koje se dobija staklena vuna je kvarcni pesak sa dodatkom recikliranog STAKLA, kamena vuna se dobija od kamenih minerala-bazalta i diabaza sa dodatkom koksa, suština je da se sve generalno zove isto a nije isto...
Ima još, nego da ne kvarimo čoveku temu.
Zbog STAKLA koje je u nitima i prašini upravo budi oprezan jer je staklena zlo i dobro je maknuti je sa broda, pa i da je ok bio krov.
Petre , poštujem tvoje mišljenje naravno 114 114 114 

petar_kozic:
Svakako Calypso, nisam upoznat za načinom proivodnje samo kažem šta sam pročitao i čuo od ljudi iz struke. Nisam ni ja 100% siguran.
Ne mislim da kvarimo temu, čak šta više valja naći najzdraviji materijal.
A, zna li onda možda neko od čega je mi eralna vuna napravljena?
Za staklenu i kamenu sam znao, upravo ovo što si napisao, ali od čega je mineralna?

Edit:
Našao sam
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Mineralna_vuna

Calypso, u pravu si.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju