E, ovako treba... > Restauracije

SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta

<< < (32/34) > >>

marko07:
@Losmi- ta logika je vise nego validna i mozda to ne deluje tako ali istom sam se vodio :)
Mi smo uzeli camac koji je 2 god bio u vodi da ga niko pogledao nije i pritom je usisni ventil blago pustao i struja je bila ocajna sa sve tim da su neki kablovi bili polu izgoreli/istopljeni.
Iz tog razloga camac je morao napolje- da se proveri korito kakvo je, da se sredi struja da se brod ne zapali(posto jeste dimilo i smrdelo jednom prilikom) i da da zamene ventili na usisu.
Onda se ispostavilo da ce elektricar to raditi 2 meseca pa smo onda krenuli da radimo i druge stvari kad je  vec napolju- farbanje, vadjenje motora, podizanje krova.... onako usput, da ubijemo vreme :D

@George Sto se tice krocenja istih- ne znam sta bih rekao :) Prvi mi je camac sa brodskim motorom, ne znam koliko inace trese i buci.
Mi smo od Pante uzeli one filtere od po 50e komad koji navodno stisavaju motore do 40% i stvarno je velika razlika, zamenjeni su nosaci, centriran motor... Meni deluje sasvim pristojno i podnosljivo a ostaje da tek vratim/uradim zvucnu izolaciju motornog prostora. Zeka je bio iskreno odusevljen kako zvuci i ide uzevsi sve u obzir.
Sto se kormila tice imam ih 2- svaka elisa ima svoje i lepo je upravljiv ali iskreno toliko je lako upravljati sa 2 motora da i bez kormila mogu da plovim bez ikakvog problema, kada jedan ide napred drugi nazad camac se bukvalno u mestu okrece.

MiletaStamat:
Bravo. Velik posao ali na kraju sladak finiš.  Želim ti da što više ploviš i uživaš na reci, a ostalo polako usput završavaj.

Losmi:
Ma naravno, to je pametno uraditi i sada si miran par godina. Nije to sve mali projekat.

A moram priznati da i mene bas zanima kako ide brodic sa dva dmb-a. :)

marko07:
Ja se nadam da od ponedeljka krece redovna plovidba pa ko nas prepozna na reci nek vice, trubi, zove... Taman mozda bude i neko hladno pivo na brodu i da cujete kako dva traktora zvuce u duetu :)

marko07:
Danas je pala prva plovidba, kratko ali slatko beše :)
Po povratku u koritu litra dva vode, možda je i od one kiše pa se tek sad slilo pošto ne vidim da igde curi.
Kako god ja presrećan, konačno kreće plovidba...
Evo par slika sa telefona na brzinu, danas aparat nije bio pri ruci.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju