E, ovako treba... > Restauracije
SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta
marko07:
Iskreno sve je ovo krenulo krajnje spontano...
Camac kupljen prosle godine, stalno je nesto curelo i zezalo ali sam sanirao u hodu ali sam morao da ga izvlacim ove godine posto je usisni ventil za vodu poceo da pusta i taman da se proveri korito...
E sad kad je vec bio na suvom padne dogovor da ga i elektricar sredi posto je par puta vec bilo dima iz dela sa strujom i stvarno je uzasno stanje instalacija bio.
Kada je to krenuo i kada je dogovor bio da bude do kraja maja gotov onda sam gledao sta sve mogu da uradim za to vreme, kada je vec na suvom daj da uradim sto vise stvari i tako dodjoh do sredjivanja celog krova, motornog prostora...
Losmi:
Naravno, ako se moze, to je svakako najbolja opcija.
A i posle te prve godine se dobro vidi sta treba prilagoditi svojim potrebama.
Sada kada se uradi kako treba narednih 4-5 godina si miran.
Inace na starom camcu smo imali taj usisni ventil za brodski motor i to nikada nisam voleo. Svaki put kada nismo na camcu bi ga zatvarao, ali opet imao sam taj osecaj nelagode. I ovde sada postoji usisni ventil za recnu vodu, za vodokotlic, ali prilikom vadjenja mislim da cu ukinuti taj usis i napraviti koleno. Moguce da preterujem, ali preventive na vodi nikad dosta.
marko07:
Radovi polako osmicu, krov je podignut i sada mogu uspravno da stojim što je bas lepa promena :)
Pored toga elektricari lagano osmicu sa poslom, nadam se da će uskoro i to biti gotovo.
Zeka dolazi danas/sutra da završimo vodu i stavimo nove filtere i onda menjamo sve sajle pošto su ove na njemu uzas-prvo nisu odgovarajuće kvalitetom drugo što su izlomljene i loše postavljene.
U prilogu par slika od ovih dana i izmedju ostalog jedan od kablova koji jasno pokazuje zašto radim struju od 0 :)
I molim za savet preporuku-koga cimati da pogleda/uradi prozore?
Gde god sam zvao, pitao niko nista ne zna i ne radi... Prednji prozori puštaju i to onako, fino... Pritom je malo iskrivljen i nabubreo ovaj sto se otvara pa ni zatvaranje ne ide baš...
Tako da ako imate ikakav savet ili kontakt dajte...
Da li drugi drveni, da li da se ide na keder samo ili da neko pravi alu... Za sve opcije smo otvoreni :)
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Zile-nbg:
Svaka cast svakome ko krene u bilo kakvu restauraciju/reparaciju. Ja trenutno zavrsavam restauraciju jedne traktorske kabine i "usrao" sam se od posla roll4
Stvarno svaka cast na entuzijazmu i izdrzljivosti, samo napred thumbup
marko07:
Zaboravih da se zahvalim na podršci :)
Ovih mesec dana je bas dinamično, slabo stižem bilo šta osim da radim oko camca ili za posao...
Ali kako stvari stoje radovi se bliže kraju, dogovoreno je da u ponedeljak ide nazad u vodu :)
Ostaje posle toga da se sredi plafon u kabini i na krmi, ide izolacija, zvučnici, svetlo, drvo preko svega toga...
Ali bitno je da će od ponedeljka moći, konačno, da se plovi :)
Nemam bas nesto mnogo slika novih ali dve pre/posle za sad :)
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju