E, ovako treba... > Restauracije
SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta
broker975fx:
Stirodur ili stiropor kao jeftinije resenje mislim da je korektno za neku badzet varijantu izolacije i sprecavanja kondenza a dokazano i u praksi.
marko07:
Ok a da idem na nešto "bolje" a malo skuplje jel ima smisla ili ne?
Disklejmer- nemam viška para i iste mi se ne bacaju alo gledam da kad već radim to uradim sto bolje može na neke ok pare :)
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
broker975fx:
Neki sledeci nivo bi bio koriscenje parne brane, to bi minimalno povecalo cenu. Paronepropusna barijera je ustvari folija koja se stavlja direkt na metal pa onda recimo sirodur, pluta ili stiropor. Samo sa stiroporom ili necim slicnim ipak ostanu supljine a sa ovom folijom komplet sve zatvaras i bitno smanjujes odliv toplote zimi i obrnuto leti. Smanjijes takodje mogucnost za pojavom budji i slicno. Ja sam malo koristio alufoliju koja na sebi ima one mehurice vazduha, lagana za rad svakako, ali ima i drugacijih. E sada sigurno ima i pametnikih materijala ali varujem da ce i ovo biti sasvim ok
broker975fx:
https://www.energynet.rs/4-instalacioni-materijal/izolacioni-materijal-i-pribor/izolacija-za-klimatizaciju/izolacija-armaflex-ace-plus-plocasta-samolepljiva-13-mm?sku=08390
Moze verovatno i ovako nesto e sada kolilo bi bilo bolje u odnosu na deblji stiropor ili stirodur nemam predstavu ali mi cena deluje prilicno vise
broker975fx:
Usput nije tema ali kad se dotakosmo kondenza realno mislim da je tu kljucna cirkulacija svezeg vazduha, imam boks koji je hermeticki zatvoren, izolovao sam ga onako susterski stiroporom i opet kad unutra udjes bukvalno se voda sliva sa flahova u danima kada su velike temeraturne oscilacije. Ako malo oskrines vrata nema vode. Cak sam stavio i one posude sto skupljaju kondenz i upropastile su se u roku od 24h.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju