Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Calypso-plovidba

<< < (11/27) > >>

Drivee:
Slazem se za poreklo. Uglavom su to ambalaze sa Ukrainskim ili Ruskim jezikom. Koliko toga ima, to je stavicno. Kada krene voda da nadolazi, sedim na terasi i gledam.. bukvalno ostrva prolaze plastike. Bezbroj puta nocu naletim na ogroman dzak koji pluta, pokupim ga i odmesem kuci da bacim. Naravno otvorim ga i uglavom su sa brodova a nalazio sam i smece koje je neko bacio ko zivi u priobavlju. Pregledam smece, nadjem fiskalne racune iz prodavnice blizu dunava. racun nije kamperski vec za kucu.

STG:
Svako od nas ili nama bliznjih proizvodi smece. Kao sto ga vi vidite iz gornjeg sliva Tise, tako ljudi iz delte Dunava pronalaze smece sa nasih prostora...

marko07:
Naravno, smeće je nažalost neizostavno.
Ali gde se to smeće baca je ono što pravi razliku.
Moje smeće sigurno niko neće skupljati nigde van kante predviđene za isto :)

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

STG:

--- Citat: marko07  16, 07, 2021, 14:05:26 posle podne ---Naravno, smeće je nažalost neizostavno.
Ali gde se to smeće baca je ono što pravi razliku.
Moje smeće sigurno niko neće skupljati nigde van kante predviđene za isto :)

--- Kraj citata ---
Naravno, druga recenica je kljucna u celoj stvari.
Pre nekog vremena je postojala ideja da nasa marina (Stenka) napravi tank za prihvat starog motornog ulja, ali je za sada sve to ostalo samo u domenu ideje/plana, dok o plastici i smecu zaista nije vredno ni diskutovati, to je prosto obaveza svih nas.

marko07:
Bas smo Simpe i ja pričali ore par dana na tu temu-da se organizuje postavljanje kontejnera za staro ulje i gorivo...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju