Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Calypso-plovidba
zoki_ns:
Ove godine dosta losije vreme nego prosle godine. Malo malo pa, ili kisa, ili vetar. S jedne strane nam je to bilo dobro, jer smo iskoristili lepo sve dane kada je bilo lepo vreme, a nije bilo guzve, i jos uvek je nema. Vidim da u NS jos uvek dosta plovila nije ni spusteno. S druge strane, nedostaje nizi vodostaj i malo peska gde moze da se pristane :) U svakom slucaju zanimljivo je i pri niskom i pri visokom vodostaju jh
George:
Kao što sam ranije u ovoj temi obećao a u vezi sa cvetanjem Tise, večeras sam na vodi uočio prve znakove rojenja, što znači da će za par dana (vrlo verovatno krajem nedelje ili sledećeg vikenda) biti masovno rojenje. Uz to, ove godine će se po svoj prilici sam čin cvetanja Tise poklopiti sa festivalom Tisinog cveta u Senti na keju koji je nagovešten od strane gradskih vlasti za sledeći vikend. U okviru pomenutog festivala na Senćanskom keju će biti organizovani koncerti na dve bine, ulica vina, spust baklji na brodićima i čamcima u večernjim satima itd. Eto pa ako neko ima vremena i volje neka svrati.
George:
Po završetku festivala Cvetanja Tise na Senćanskom keju, u nastavku mala foto reportaža sa vodene perspektive.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
zoki_ns:
Lepo, jel bilo puno cvetanja ove godine? Po nekim slikama što sam vidjao po netu izgleda kao da jeste...
George:
Bilo ih je dosta, i nekako mi se čini da u poslednje vreme ima sve više Tisinih cvetova. Možda grešim ali mi se čini da pre 20 ili više godina nije bilo ni pola od ovoga. Čuo sam već i od drugih ljudi ovakve komentare, pa sve nešto smatram da to ipak nisam samo umislio, a u svakom slučaju je dobar znak, jer upućuje na čistiju reku u odnosu na neke 80-te ili 90-te. Zbog salauke u petak nisam uspeo da snimim neki pomena vredan video o ovogodišnjem cvetanju, pa sam zato okačio ovih par slika sa spuštanja baklji i sveća po Tisi koji je bio sastavni deo festivala na keju.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju