Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Calypso-plovidba

<< < (8/27) > >>

zoki_ns:
Ako de setis javi kad bude termin ove godine posto koliko sam shvatio to se desava u jednom danu. Ja bih voelo to da vidim al nikad nisam znao tačan  dan pa mi se nije islo do Sente ili Kanjižea a da na kraju ne bude ništa. Kontam da moze i sa obale da de vidi.

marko07:
Ima ljudi koji organizuju ture čamcima ako ti je daleko da ideš svojim :)
Ja sam tako pre par godina otišao i pogodio kad se već sve završilo pa sam lepo zapisao broj čoveka i sledeće godine ga zvao na svakih par dana dok nije znao tačno da mi kaze kad da dodjem :)

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

George:

--- Citat: zoki_ns  11, 05, 2021, 23:44:30 posle podne ---Ako de setis javi kad bude termin ove godine posto koliko sam shvatio to se desava u jednom danu. Ja bih voelo to da vidim al nikad nisam znao tačan  dan pa mi se nije islo do Sente ili Kanjižea a da na kraju ne bude ništa. Kontam da moze i sa obale da de vidi.

--- Kraj citata ---

Pa nije baš da se svodi na jedan dan, cvetanje traje desetak dana, ali vrh je oko 3-4 dana. Naravno postoje ljudi koji voze turiste po Tisi. Znam jednog u Kanjiži, a i u Senti to radi jedan moj drugar. Na kraju krajeva, tu sam i ja da pomognem ako treba, pošto tim danima ionako plovim za svoju dušu, pa ću drage volje povesti nekog kolegu nautičara sa foruma. Osim toga, u Senti na keju u junu  svake godine bude organizovan festival cvetanja Tise sa bakljadom na reci u večernjim satima i obaveznim vatrometom. Pitanje je samo dali će i ove godine biti organizovano zbog korone. Sve u svemu, ja kad nešto saznam bilo u vezi festivala, bilo u vezi samog cvetanja, to ću naravno postaviti na forum.

zoki_ns:
Odlično. Oduvek sam imao želju  da vidim kako to izgleda.  Gledao sam na youtube snimke kad je bukvalno cela  vodena površina  preplavljena rojem Tisinih cvetova. Mogu misliti  kako bi moja zena koja se plasi svih mogućih  buba reagovala  jh

George:
Koliko vidim na Dunavu se isčekuje viši vodostaj da bi se moglo uploviti u raznorazne rukavce, dok je nama ovde na Tisi već dosadio visok vodostaj, koji u većoj ili manjoj meri traje već preko tri meseca. Evo nekih sličica od pre neki dan, vodostaj 505cm u Senti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju