E, ovako treba... > Restauracije
Grunfovanje Nuthy-ja
Dora:
Potrebna mi je pomoć da rešim dileju... došao je frižider na red. Preradom enterijera je namenjeno da frižider bude ispod sedišta kormilara da ne kažem vozača hahaha Merenjem je naučno utvrdjeno da je visina frižidera max 90cm... Možda koji cm više ali da ne bi kormilar bio kvazimodo onda toliko..
Plinski je otišao, kupio sam onaj kompresor za 12/24 i sad mi treba kutija, ima dobrih ali su veće, nema malih a najpovoljnije su kombinovane kutije, zamrzivač i frižider.
Nije problem toliko visina jer ima plan B da ne bude ispod stolice nego skroz nazad pa bi tu glumio šank za platformu i višlji stolčić.
Dileja je sledeća, koliko to može da troši kilovata :) Ideja je usput da bude perpetum mobile, stavim u zamrzivač one plave kocke pa ih premestim dole u frižider, cenim da bih ipak nešto uštedeo a možda i ne cenim :)
Za ovaj manji (samo frižider) je prodavac reklamirao od 3 do 5 ampera a za kombinovani je rekao od 4 do 7... Da napomenem da je ujedno i serviser i pravi (prepravlja) te frižidere ali mi se neide za BG zbog toga. Domaći serviseri kad pitam za tu uslugu ukrste dva kažiprsta i kažu ne radimo to... Brate pa jel menjate nekad kompresor na frižideru ili samo lampe kad crknu.
broker975fx:
Nisam skapirao uzeo si mehaniku i sada to hoces da ubacis u neku kutiju?
Kako god resices to nekako, ne znam da li si vido da sam postavio link na yt kanal svabe koji radi trenutno slican posao, cak je i ladja slicna, bas sam te se setio. Ako nisi evo linka od jednog snimka a ima ih gomila. Nije lose za motivaciju a jos ako uradis fazon sa donacijama moze da bude i finansijske koristi:)
zankiki:
Pa zar nije 85cm standard za frižidere, kao radni deo u kuhinji? Ja imam oko 100 litara, recimo 90 dole i oko 10 litara leda gore u vrhu u komori i to je za ove naše priče sasvim ok, leti oko 40-50 ampera na dan, vuče 2.5A u najslabijem modu i super hladi.
Dora:
--- Citat: broker975fx 30, 04, 2021, 20:30:52 posle podne ---Nisam skapirao uzeo si mehaniku i sada to hoces da ubacis u neku kutiju?
--- Kraj citata ---
Da, kupio sam kompresor od frižidera pa bi to majstor zamenio na normalnom frižideru od 220V sa ovim na 12/24v ali slabo nalazim te menje frižidere...
Gledao sam link onaj prvi što si poslao pa kad sam video da rupe krpi stakloplastikom odustao sam, gledao sam i pre te njihove "prepravke" u vezi kola to je sve majstor go penis a ako nema u radnji deo ili materijal onda to ne može da se uradi, ali zato imaju opreme i alata da plačem ... Nisam uopšte sa njima oduševljen, zato su naši ljudi kad odu tamo poslovodje :)
@Zankiki
Pa to je otprilike to, 85-88 cm ali ima i koji cm više ili su sledeći 100,120 i td... ali u poslednjih mesec dana se pojavilo dva komada, išao juče jedan da vidim, ima drvo umesto gume i vrata nakrivo :)
A ovih kombinovanih malo malo ispadne neki za 30 evra.
I ako stvarno planiram da budem po više dana na vodi i treba mi neka zaliha smrznute hrane nisam baš siguran da mi baš toliko treba. Opet ako malo troškari onda neka ga, ima mesta u dnevnoj sobi :) Kad pitam majstore niko ne zna koliko troši, pa izem ti majstore..
Dora:
--- Citat: broker975fx 30, 04, 2021, 20:30:52 posle podne ---Kako god resices to nekako, ne znam da li si vido da sam postavio link na yt kanal svabe koji radi trenutno slican posao, cak je i ladja slicna, bas sam te se setio. Ako nisi evo linka od jednog snimka a ima ih gomila. Nije lose za motivaciju a jos ako uradis fazon sa donacijama moze da bude i finansijske koristi:)
--- Kraj citata ---
Sad sam pogledao ovaj drugi, ovde je već majstorski (svetski) sve razvalio, u pravu si, sličan brodić samo sam ja koristio manji čekić :) Ostatak će ići sledeće zime..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju