E, ovako treba... > Restauracije

Popravka Super Shark poliester camca

<< < (4/10) > >>

Zoran:
 Ako je sve ok nema potrebe.

gorstak:
Zarazili ste me  :lol:
Odmah sam probao aceton i krpa. Ne skida se!! Ne omeksava.
Al se vidi da je premazan cetkom. Presmirgalcu ga ja. Pa kompresor.
Ma moram da ga sredim. Kad Vam dodjem u posetu na Savu i Dunav ne smem da se sramotim.
ma ima de se okrecete  :lol:

Zrcalnu dasku (mogo sam umreti nebi znao da se tako zove  :lol: ) sam stiskao, kuckao. Ne znam. Malo se uvija na pocetku stiska ali posle kao da je tvrdo ispod. Probacu sa stolarskom stegom. To bi bila simulacija za stezanje motora.

Koliki motor da kupim? Na sajtu proizvodjaca pise 7,5kw. Verovatno treba paziti i na tezinu. Ovi cetvorotaktni su tezi od dvotaktnih.
Koju osovinu (dugu ili kratku) (pazi molim te duga i kratka  :lol:)?

SALE NB:
Ćao ljudi, pratim ovu temu, naravno! :smile: Nisam se do sada mešao, jer ste vas dvojica sve rekli. Na kraju krajeva, nema tu puno nauke. Samo puno šmirglanja! :taunt:

Ja bih jedino, u cilju smanjenja troškova, zaobišao Hempel, Zorkin prajmer i PU lak su sasvim ok! Samo preći barem 2-3 ruke prajmera, ostaviti barem preko noći između dva nanosa, pre laka lagano prešmirglati finom šmirglom (500-1000), ponoviti lak takođe u bar 2 sloja i prešmirglati svaki sloj pre nanošenja sledećeg. I onda imaš "ogledalo". Ako će čamac biti na suvom veći deo godine, onda ne treba ni antialgin. Dovoljno je pranje svake 2-3 nedelje.
Što se zrcalne daske tiče, ako nema pukotina, naprslina, i ako je čvrsta na dodir ili na cimanje - to je ok.
Postupak za proveru i sanaciju je isti kao i za ostatak čamca.
Ako postoji sumnja u stanje zrcala, na sumnjivom mestu izbušiti bušilicom, da se dođe do drveta. Ako je sve ok, rupu napuniš mešavinom piljevine i epoksija, površinski je zatvoriš na uobičajeni način, zeleni body kit, pa...
Ako je drvo vlažno ili trulo, onda mora da se odradi sanacija daske, ili zamenom i ojačavanjem samo oštećenih delova ili cele daske. Ovisno o tome, koliko je daska zahvaćena. Na većim čamcima je uvek bolje promeniti celu dasku, ipak tu idu teški motori.
U ovom konkretnom slučaju za takve akcije stvarno nema potrebe.

SALE NB:
Za tako mali čamac je 7,5kw (10ks) stvarno puna kapa!  Sa takvim motorom će glisirati samo tako!
Na taj čamac ide 99% kratka čizma. Ali to je lako proveriti, izmeri visinu zrcalne daske, na sredini. Između vrha daske i najnižeg dela korita bi trebalo da bude 35-37cm. Za dugu čizmu je 51-54cm.

Zoran:
  To je mali camac.Kupi mali motor po meni 2-3ks 4t. Sto se osovine tice,nemoj me drzati za rec,ali mislim da je za taj tip camca predvidjena
 kratka.Neko ce vec sa foruma da ti kaze,ako nemas prospekt gde pise za osovinu.Mislim da u Uzicu ima neka prodavnica 4t motora.Malo
 procunjaj po netu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju