Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Marissa Đerdap 2020
zankiki:
Što se tiče cene marine - meni to uopšte nije papreno, kada se uzme u obzir šta sve dobiješ. I ovo nije marina na kojoj držiš plovilo cele godine, nego svratiš na par dana u prolazu.
Takođe, ako uzmemo u obzir koliko smo goriva potrošili, koliko smo pojeli i popili u restoranima usput (ovo je i najveća stavka na putovanju lol lol lol), onda je zakup te marine jedna od manjih stavki na ovoj plovidbi.
Nama je odgovaralo da imamo tu odmor i u odlasku i povratku, pa sam rezervisao na nedelju dana, pošto je jeftinije. Posle sam doplatio par dana pojedinačno, jer nam je odgovaralo da ostanemo još.
Ne pamtim koje su dubine kod Golubca, a čim ne pamtim znači da je bilo bar 4-5 metara ili više, da je manje zapamtio bih. sajkaca
Može se i sa jedne i sa druge strane, kad sam se spuštao, išao sam uz desnu obalu, pravac do Golubca, pa pored tvrđave u klisuru, a kada sam se vraćao, išao sam uz levu obalu, tamo je i plovni put pa svakako nije problem...
zoki_ns:
Cena veza je prilično povoljna...
Pa u NS je ako sam dobro upućen npr. u našem klubu oko 2.000 din dnevni privez za čamac za one koji nisu članovi tako da ovo izgleda smešno spram toga...
zankiki:
Slažem se, a i ne može se porediti zakup na godinu dana i na par dana....
DuleN:
Zankiki, lepo si se naplovio i odmorio. Svaka cast i na plovidbi a i na reportazi 114
zankiki:
U subotu rano krećemo iz Porečkog zaliva (teška srca).
Plan je da plovimo direktno na Srebrno jezero, bez zaustavljanja, što je oko 75km.
Sreća, Dunav je dole u ovo doba (kad su niski vodostaji uzvodno) jako spor, i sve vreme smo imali brzinu 10-11 km/h, pa nije teško palo.
Pajsovati se može i kroz klisuru, i to dosta lakše nego u gornjem delu Dunava...
Ovde nam se desilo (malo pred Srebrno jezero) da nam zaustavi i legitimiše granična policija.
To mi je prvi put u životu da me neko na Dunavu legitimiše, i nekako mi baš bilo drago.
Bili su fini i ljubazni, privezali se, 2 minuta provere, dovidjenja i prijatno.....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju