E, ovako treba... > Brodski motori

DMB 450- saveti i iskustva

<< < (10/14) > >>

George:
Pitanje za Tercu: Kada smo već kod filtera, interesuje me kakav bi filter trebalo imati na usisiu (na bunaru)? Ja imam aluminijumsku čašicu veličine pesnice sa providnim poklopcem od 10mm debelog plexija, koji je na čašicu pričvršćen sa 4 šrafa. U čašici se nalazi filter (ja ga pravio) od pocink lima u obliku valjka, promera oko 40mm, u koji sam skroz okolo izbušio bezbroj rupa od 4mm. E sad nisam siguran koliko je ovo dobro rešenje, jer kada sam kupio brod, znate već u kakvom stanju, zatekao sam samo fosilne ostatke od nekadašnjeg filtera, pa nisam mogao da skapiram kakav je filter bio ranije. Činjenica je da kroz ovaj sadašnji filter sitna prljavština ladno prolazi bez da oštećuje impeler, pa mi se čini da bi ona momentalno začepila neki filter koji bi bio na izlazu iz pumpe. Iako, ako reče da već postoji neki Johnsonov fabriči filter za izlaz, možda i nisam u pravu...

marko07:
Pridruzujem se pitanju...
Ista stvar, bunar je malo veci ali filter je istog tipa- plasticna cev izbusena na 100 mesta sa dosta krupnim otvorima...

mesechar:
kad smo kod protoka. Nas drugar sa marine imao je dalmatinku kojoj je neko okacio na crevo protoka jedan izvod fi6 i tu dodao tj nakacio obican presostat od ves masine ,na izvode presostata je povezao pistalicu. kad se motor upali impeler napravi potisak vode i presostat reaguje na mali pritisak u crevcetu i iskljuci pistalicu. ako iz bilo kog razloga impeler ne stvara potisak presostatska membrana aktivira radne kontakte i pokrene pistalicu. prost a veoma pozdan senzor. kosta petsotinak dinara a moze se skinuti sa svake masine . presostat je deo koji meri nivo vode u masini i zaustavlja prepunjavanje.

George:

--- Citat: marko07  06, 01, 2021, 17:32:18 posle podne ---Pridruzujem se pitanju...
Ista stvar, bunar je malo veci ali filter je istog tipa- plasticna cev izbusena na 100 mesta sa dosta krupnim otvorima...

--- Kraj citata ---

A koliko su krupni ti otvori? Koji fi?

marko07:
Ne znam nisam merio ali jedno 3-4-5mm recimo.
Sad je konzerviran i pun antifriza, videćemo na proleće :-)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju