E, ovako treba... > Mercury & Crysler

Mercury F20 EH EFI

<< < (2/7) > >>

Drivee:
To je meni jasno, ali i malo razmisljam, zasto je na velikim motorima napravljeno da se vozi levom a ne desnom rukom. Ja sam desnjak ali nemam ama bas nikakav problem, bar ne sada, stim da sam presao sa Tomos 4 na Yamaha 20, imao sam problema tada, u pocetku, ali bukvalno posle 10 voznji je sve bilo ok i navikao sam.
E sada, zasto se veci motori voze levom... mislim ali samo mislim da je to napravljeno da bi nam desna najjaca ruka bila slobodna. Sa strane bezbednosti.. nije lose. Vise puta sam mogao izleteti iz camca ali desnom se uvek drzim za drzac..to me spasava  sajkaca

zankiki:
Pa i u kolima vozimo levom rukom dok je desna na menjaču... To je navika...
I ja sam izraziti dešnjak, levom umem samo da vozim kola i motor za čamac  jh
Navikne se to, nikada mi to ne bi presudilo za kupovinu motora.

Srdjan22:

--- Citat: zankiki  23, 07, 2020, 15:47:50 posle podne ---Pa i u kolima vozimo levom rukom dok je desna na menjaču... To je navika...
I ja sam izraziti dešnjak, levom umem samo da vozim kola i motor za čamac  jh
Navikne se to, nikada mi to ne bi presudilo za kupovinu motora.

--- Kraj citata ---

Naravno, svakome od nas su bitne neke druge stvari. Meni licno, ova pogodnost da mogu da vozim normalno desnom rukom mnogo znaci (ali to sam ja). Da na Hondi postoji takva rucica, a na ostalima ne, sigurno bih kupio Hondu. E sad, kada bi svi imali rucicu koja se moze prilagodjavati za voznju i levom i desnom rukom, bilo bi mi jako tesko da se odlucim izmedju, Mercuryja, Yamahe, Honde i Tohatsua......Mislim da su im i kvalitet i performanse priblizno isti, tako da bi bilo tesko doneti odluku.....Ne vidim da se ijedan od pomenutih proizvodjača bitno izdvaja od ostalih.......osim sto Honda jos uvek ne radi motore sa elektronskim ubrizgavanjem.

Drivee:
Pozdrav, Honda ima EFI naravno ali na zalost pocinju sa 40ks.mada stvarno da navedem da Honda 20 stvarno nije potrosac na pola gasa kako ja vozim. 3l i 20km/h.. nije to puno.  Sto se tice japan motora, slazem se, dobro su svi, Hondu kupujem samo zbog tradicije koja je najduza.

Srdjan22:
Izvinjavam se, ja sam nekako podrazumevao da razgovaramo o motorima snage 20KS, a u toj klasi Honda nema EFI.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju