E, ovako treba... > Mercury & Crysler
Mercury F20 EH EFI
Srdjan22:
@CIVIJA
Citam sinoc na jednom drugom nautickom forumu, covek kaze da on sa Tajmenom i Yamahom od 15KS, sam u camcu, niz Dunav postize brzinu od 40km/h.
Vidim ti si napisao da sam u camcu nizvodno, sa Tajmenom i Hondom 20KS ides 41km/h. Da li niz Dunav ili Savu mislim da je manje bitno, razlika bi morala biti veca u tvoju korist.
Meni licno malo nelogican odnos, pa me interesuje sta ti mislis o tome?
CIVIJA:
Uf druze toliko stavki utice na brzinu camca... Verujem da je postigao 40 km/h sa 15icom.
Ljudi obicno mere brzinu kada kupe camac - cisto dno, prazan camac... Ja imam 100kg + 50-60kg razne opreme, tegova, akumulator, sidro. Dno je imalo algi - prano dve nedelje pre merenja. Sava jes nizvodno al je bas spora. U idalnim uslovima tajmen sa 20ks dobacuje do 48-49km/h
Al kao sto rekoh nek on ide 25-30 sa dvojicom ja prezadovoljan jh
Srdjan22:
Da, verovatno si u pravu. Kad se sve uzme u obzir, razlika u brzini u razlicitim uslovima i sa razlicitim opterecenjem moze biti znacajna. Meni se na trenutak tu nesto ucinilo nelogicnim, no sad kad mslo bolje razmislim, ima smisla sve zajedno.
Samo da ti motorcici lepo rade i lepo posluze bice sve OK. I da smo mi sto cesce na vodi, na pecanju, kupanju u prirodi.....ostalo je mnogo manje vazno.
Pozdrav, krecem na Belu Stenu za nekih pola sata.
Srdjan22:
Hajde malo da osvezim ovu temu.
Prodjose dve pune godine kako se sa uzivanjem vozim ovim Mercury-jem. Sve radi kao sat. Radim redovan servis na kraju sezone i posle toga samo sipam gorivo i vozim. Zaista imam samo reci hvale za ovaj motor.
No, htedoh reci nesto drugo sto ce mozda neke interesovati. Ove godine je Mercury je izbacio i modele od 25 i 30KS sa novom rucicom.
https://www.mercurymarine.com/en/us/engines/outboard/fourstroke/fourstroke-25-30hp/
Nisam video da ih ima kod nas u ponudi, ali i ako nema, verovatno ce biti uskoro.
Mozda ce nekome ova informacija biti interesantna i korisna.
Kabe:
Da me ubiješ, ja servis radim pred sezonu, ne nakon završetka...
Baš mi je drago što te služi motor kao zmaj. Ja pratim stanje na Mercury sceni i mogu ti reći da mi se ponuda baš dopada i da ako pazarim nešto novo razmišljam da idem u tom smeru.
U suštini, ne menjam brend, Tohatsu je to :D
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju