Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Vidra

<< < (32/42) > >>

zoki_ns:
Jel ima neko da je imao iskustava sa dj mavik mini 2, da okači koju sliku ili da mi posalje da vidim  kakve su? Nalazio sam po netu raznih al bih vise voleo da vidim iz prve ruke kako to izgleda

zoki_ns:
Danas malo veći  vodostaj pa su pristupačna mesta koja nisu bila do sada

zoki_ns:
Danas po prvi put  ove godine bili do Krčedinske ade i bilo je jako lepo, najlepši izlazak na vodu ove godine. Mir, tišina, čuje se samo cvrkut ptica, nigde nikoga, samo mi priroda i životinje. Mirisi prirode su se širili  kao da smo na nekom cvetnom polju, jako puno žutih  perunika, oborenih stabala, uskih prolaza i procvetalog drveća ...
Vodostaj je takav da smo bez problema uspeli  da napravimo  krug oko ostrvceta. Malo smo krenuli ka Koviljskom ritu, ali zbog puno  palih stabala u vodi smo odustali nakon stotinak metara. Za to ćemo sačekati  vodostaj  bar 400. Ono sto sam video na youtube u emisiji izazovi avanturu je prelepo (svima koji nisu gledali toplo preporučujem da zaprate Radovanov kanal      ili bar pogledaju emisiju kajakom od NS do Krčedinske  ade, mada su sve emisije vrhunske) . Deo Koviljsko-petrovardinskog rita prelepo izgleda al ne znam kako se do tih delova sa lokvanjima stiže  čamcima 😀 ) Ne znam ni gde moze da se ukrca u neku organizovanu turu za obilazak rita. Ako neko ima iskustva nek javlja 😀
Sve u svemu dozivljaj je skroz drugačiji nego što  je bilo prošle  godine  pri nižem  vodostaju.
Na kraju smo uspeli ući  i u središnji  deo ostrva koji je sad pod vodom, međutim  posto ne poznajemo teren, a nisam zapamtio  prošle godine gde ima dubine, a bilo je vec kasno, nismo odmakli daleko od drvenog tornja, izmedju ostalog i zbog nedostatka vremena pa smo ovu avanturu ostavili za drugi put. Ovo je idealno  pri ovom vodostaju za vožnju  kanua ili kajaka. Moguće  je zvuci se u skoro svaki ćošak  ostrva.
Za celu avanturu  Ns - Krčedinska Ada potrošeno  oko 12 l goriva za 6 sati vožnje sveukupno. Evo i par sličica 😀
P.S Izvinjavam se sto slike nisu postavljene redom kojim su slikane. Malo je nezgodno na telefonu smanjiti slike i ispratiti redosled...

zankiki:
Odlična tura, prelep teren...
Bravo.

Znači na NS 400 ste prošli čamcem sve?
Što se tiče mesta na kojima nikad nisi bio, nije loše da imaš neku svesku, jer se pobrka u glavi, ja sve beležim doduše u OPENCPN, ako prodjem nekad pored dunavca koji znam da je plići, a vidim da nije presušio, upišem recimo "vodostaj NS150, nije suv", što znači da sledeći put ako je vodostaj bar 220 (gaz 70) mogu slobodno tuda da se šunjam...

Terca:
opa, bravo... daklem službeni izveštaj bi bio: vodostaj je bio 370. Kolika je dubina i koje su prepreke (debla, sajle, skele)?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju