Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav svima

<< < (5/9) > >>

flashnbgd:
Camac se ne kupuje na oglas, obidji Beogradske marine ima ljudi koji ne koriste nemaju vremena,ne placaju vez ili nesto drugo a nisu plovilo oglasili a kriza ce malo naici skupi jos koji evric i kreni sa obilaskom i u pravo vreme se pojavi na pravom mestu i eto dobrog plovila...

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

zankiki:
Sorry moja greška, nisam skapirao da je Norveška u pitanju.
Neiskustvo nije nikakav problem ako se ima želja, nadješ 2-3 iskusnih da idu sa tobom, taman usput i naučiš ponešto...

Drivee:
Tako je, tako je isla i prica dovoza iz NL. U danasnje vreme sve je to mnogo lakse nego pre 20 godina.

Terca:
iako lično smatram da je najbolji razlog za kupovinu čamca/broda negde tamo daleko upravo da bi se plovilo ovamo (ili ma kuda od tamo), jer se brod valjda kupuje da bi se plovilo...

... taj savet ovde ne bih olako dao. Ovde vidimo da drugar kupuje mikrotoner (ili slično), tu nema ni pomsli da bi 3-4 čoveka (sa ona dva-tri iskusna) mogli boraviti i ploviti danima/nedeljama, čamac je premali za neki ozbiljniji provijant i spavanje za više od jednog čoveka, što zaista otežava logistiku i produžava akciju (ili poskupljuje do besvesti), a osim toga ovaj čamac nema motor. Dojedriti neće sigurno, a može da okači na njega nekih 5-6 ks, a sa tim opet neće doći (ili će barem jako teško doći) do razvođa.

Nije nemoguće, ali... (čak ni Papović tutanj.blogspot.com tuda nije plovio uz vodu), Ima mnogo primera da su ljudi radili i veće avanture, oplovljavali Balkan u takvim, i manjim i čak improvizovanim plovilima, ali uvek u drugom smeru, ne Rajna uzvodno. Moglo bi na mišiće kroz Francusku, ali opet: mora se skidati jarbol pa postaviti po sred čamca i kokpita, paziti na gaz, ima 500 km više...

STG:
Jarbol svakako ide dole i to dok se krene iz Holandije, ma kojim smerom covek krenuo - "naokolo" preko kanala, pa od Mainza Majnom... E, odatle bez dileme nema prolaska dalje.
Svakako je ovo pitanje za drugu temu.
Skoro svake godine bude neka Riveta za oko 3k€, samo treba biti aktivniji u potrazi.
Mislim da bi AJK u Beogradu bio dobro mesto za pocetak.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju