E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Stabilni brodski motori

<< < (3/5) > >>

neptun:
Dobar je taj amon 790 jedrio sam jednom na takvom.
Kod tako starog broda, jos domace yu proizvodnje, kopca ce biti najmanji problem.osim ako je bas odrzavan, sto je retkost, tu je najcesce potrebna kompletna restauracija.

zankiki:
Pa, i nije neko poređenje, menjač može da bude pokvaren, i zaglavljen u brzini, ako je kvačilo dobro možeš da odvojiš i upališ.

Sve zavisi kako je kopča pokvarena, ne razumem se u funkcionisanje kopče, ali pretpostavljam da i ona može da se zaglavi u brzini, da ne možeš da ubaciš u brzinu, da krlja i ne može ni da se okrene... Kod kola imaš kvačilo izmedju menjača i motora, kod broda je kopča sve to...

dell_mare:
@tangabravo

Motor će da upali a kopča u slučaju da ne radi kako treba može da: 1. ne prenosi obrtaje na elisu, 2. okreće elisu iako je u neutralnoj poziciji, 3. proklizava ili sporo reaguje, 4. ispušta ulje (ako je hidraulična) napolje ili u delove gde ne treba. (Paragon Operator's Manual - Priručnik za hidrauličnu kopču na mom brodu)

zankiki:
Pretpostavljam da i tu može desi da je zaglavljena i da uopšte ne može da se okrene, a samim tim ni pokrene motor...
Bezveze je da mi ovako napamet pogađamo šta može da bude sa nekom tamo kopčom.......

dell_mare:

--- Citat: zankiki  06, 03, 2020, 15:18:13 posle podne ---Pretpostavljam da i tu može desi da je zaglavljena i da uopšte ne može da se okrene, a samim tim ni pokrene motor...
Bezveze je da mi ovako napamet pogađamo šta može da bude sa nekom tamo kopčom.......

--- Kraj citata ---

Da, u pravu si. Nisu sve iste. Dodao sam citat. Pretpostavljam da svako ko ima kopču, već se raspitivao o kvarovima, promeni ulja, rezervnim delovima itd.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju