Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
U potaji
Terca:
--- Citat: Drivee 18, 11, 2019, 10:48:00 pre podne ---Dule,
Splav mora biti registorvan i to resava recna policija. Splav je plutajuci i registruje se kao camac uz drugacije naknade. Zasto policija ne radi svoj posao, to je vec neko drugo pitanje.
Dakle, ako nije registrovan, kazna i to je to. E sada za mesto, to ne znam kako ide..
--- Kraj citata ---
a neće me mrzeti ni za ovo da ponovim: registracija, upis u upisnik, provera registracije, plovidbenih, plutajućih dozvola, itd... uopšteno sva pitanja koja su u vezi sa bezbednošću plovidbe... nisu u nadležnosti policije, (odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova).
DuleN:
--- Citat: Drivee 18, 11, 2019, 08:58:00 pre podne ---Slazem se, jer zakon nije isti za sve u ovoj banana drzavi!
--- Kraj citata ---
Drivee, moram ovo da prokomentarisem, molim te bez ljutnje:
Drzava u kojoj ja zivim nije banana drzava, vec se zove Srbija i ja je volim i postujem do bola. Mozda to neces shvatiti, ali imaj u vidu da sam ja skoro 30 godina ziveo u ES, u tim "uredjenim drzavama", pa mi nakon toga ova drzava dodje kao Vrnjacka Banja... Svima koji to ne veruju preporucujem pasos u dzep, pa preko grane u med i mleko...
Terca,
Zahvaljujem se na vrlo strucnom i lucidnom komentaru. Mislim da si sve rekao ovom poslednjom recenicom:
--- Citat: Terca 18, 11, 2019, 11:09:41 pre podne ---Meni je najbolji vic što krajem 2019. vlada donosi i uredbu kojom bi Zakon o vodama nekako počeo da se primenjuje i u Beogradu sajkaca.
--- Kraj citata ---
Drivee:
Nema potrebe da se ljutim ali ipak Srbija je samo banana drzava ili apsurd drzava i nista vise, zapravo ne pricam o zemlji kao zemlji vec o ljudima koji je vode i ljudima koji zive u njoj. Ima nas raznih. Naravno da volim svoju drzavu ali sta se kod nas radi to je za plakati. Pogledamo Kesica par epizoda i onda shvatis... od tuda i rec banana drzava.
@Terca
Dakle, proveru registracije, kaznjavanje- ne moze da radi recna policija? Siguran si? Nebih se slozio.
Terca:
--- Citat: Drivee 19, 11, 2019, 08:11:05 pre podne ---
@Terca
Dakle, proveru registracije, kaznjavanje- ne moze da radi recna policija? Siguran si? Nebih se slozio.
--- Kraj citata ---
Siguran sam. To radi inspektor bezbednosti plovidbe, a na osnovu zakona o bezbednosti plovidbe na unutrašnjim vodama kao i uredbe o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama. Ta osoba je službenik ministarstva saobraćaja i infrastrukture, uostalom kao i kapetani po kapetanijama, a ne MUP-a.
Zabrninjavajuće je da se ovi propisi baš toliko ne poznaju u Srbiji, a svi imamo nekakve dozvole za svašta nešto...
Drivee:
Terca
U NS, pored policije, ide uvek neko iz kapetanije sa njima. Znaci, recna policija i jos neko iz kapetanije. Camac je recne policije.Zaustavljaju i pisu kazne. Tako da, isti ti mogu da provere registraciju splavova..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju