Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

U potaji

<< < (3/8) > >>

broker975fx:
Ne znam sta vam nije jasno, ovo sluzi da jaka ekipa konacno otme priobalje ekipi koja je slabija. A sto se tice licitacije i vece cene pa bas bih voleo da vidim tog koji ce da ponudi dinar vise od recimo vlasnika Amsterdama ili recimo Monce. Budimo realni ko konkurise za to i takva mesta igra se sa zivotom a takvih mesta ima stotine. Ovde ce samo sitna buranija da nastrada

Drivee:
Slazem se, jer zakon nije isti za sve u ovoj banana drzavi!

DuleN:

--- Citat: MiletaStamat  17, 11, 2019, 10:48:13 pre podne ---Ne bih ja baš trčao pred rudu i već licitirao ciframa. Evidentno je i potrebno da se uvede red na rekama. Verovatno ste videli koliko ima splavova rugoba uz obale. Neki su potopljeni i stoje tako i po više godina. Kad opadne voda kao što je letos, tek se onda vidi koju opasnost predstavlja plovidba bliže obali, kad na videlo izadju stara sidra, stubovi, burići, zaostavština od tamo nekih splavova koji su se odselili a iza sebe ostavili sve ono što im nije trebalo. Ako će ova uredba uvesti red na i oko reka, podržavam. Čujem informacije da zadnjih godina niko ne plaća zakupninu zemljišta u priobalju, a svi znaju da treba da se plaća. Iskreno se nadam da nas male nautičare koji svoje čamce koristimo za sport i razonodu, neće poistovetiti sa velikim ugostiteljskim objektima koji stoje načičkani uz obali i na vodi, a uz služenje hrane sumnjivog kvaliteta ne udostoje se ni da očiste smeće oko svojih objekata.

--- Kraj citata ---
Slazem se sa napisanim!
Koliko god to nava vlasnicima  plovila bilo neprijatno sto ce mo morati da placamo vise (ja nigde jos nisam nasao tacne cifre koliko) krajnje je vreme da se bar malo uvede red na nasim rekama. To sto njima niko nije gazdovao  ( ili je gazdovao na pogresan nacin ) dovelo je do toga da recimo od usca Save pa do ostruznickog mosta ne mozes nigde da se zaustavis s plovilom i izadjes na obalu. Slicna situacija je i na drugim mestima...
Evo na primer, u poslednje 2-3 godine, od usca Tise u Dunav pa do 3-4 km se pojavilo 5-6 splavova. Ne verujem da iko od njih ima bilo kakvu dozvolu da stoji gde stoji, ali oko njih je sve "njihovo mesto", gde ne treba prilaziti...
O prljavstini i neodrzavanju obale da i ne pricamo...

Drivee:
Dule,

Splav mora biti registorvan i to resava recna policija. Splav je plutajuci i registruje se kao camac uz drugacije naknade. Zasto policija ne radi svoj posao, to je vec neko drugo pitanje.
Dakle, ako nije registrovan, kazna i to je to. E sada za mesto, to ne znam kako ide..

Terca:
eh, u potaji, u potaji...

A zapravo davanje vodnog zemljišta u javnoj svojini u zakup javnim nadmetanjem ili prikupljanjem ponuda je zakucano Zakonom o vodama, još 2016. godine. članovi 10, 10a, 10b 10c i tako dalje... Klubovi u NS (barem oni koji imaju nameru da funkcionišu koliko gd je moguće legalno i koji su prethodno izmirili sva dugovanja) su u takvom postupku potpisivali nove ugovore, polovinom 2018.

Meni je najbolji vic što krajem 2019. vlada donosi i uredbu kojom bi Zakon o vodama nekako počeo da se primenjuje i u Beogradu  sajkaca.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju