E, ovako treba... > Plovila

Moj prvi čamac,,, potrebna pomoc

<< < (4/9) > >>

budens72:

--- Citat: zankiki  24, 10, 2019, 15:27:32 posle podne ---I bolje je kupiti neofarban, nego ofarban krš bojom po zarđalom limu... To lepo izgleda par meseci do pola godine, a onda kreće sra*e...
Kvalitet mora da košta.
E problem je kad platimo a ne dobijemo kvalitet.

--- Kraj citata ---

i ja najviše volim da isporučim neofarban čamac jer da bi bio kvalitetno ofarban morao bi da košta još 150 evra a to zvuči mnogo

Vuk:
Upravo tako. Takve su i moje  cene. Taj za 450 eur je od lima 1.5mm i ofarban jeftinom bojom. Nema tu velike zarade iskreno receno a i camac od tako tankog lima bude sav izuvijan od zavarivanja. Ja da sebi pravim camac radio bi ga od 3 mm  roll4

budens72:
Ma krvav je to posao...iskroji pa iseci limove pa onda ga sklopi pa vari a kad kažem ljudima da na čamcu od 6 metara ima oko 50m vara samo me gledaju belo i ne veruju....
a država ukinula samogradnju pa je problem registracija

DuleN:
Drzava nije ukinula samogradnju, vec je ukinula samogradnju bez overenog projekta. I ja mislim da je to dobro, jer se secam svog primera, kad sam se vratio iz inostranstva, pa na vrat na nos  jurno i kupio smederevca s kabinom... To nit je smederevac, nit ima kabinu... I sve u svemu 2,5t... Dobro je da ne izginuh na njemu...
Previse zbudzenih plovila ima na nasim rekama, koji su opasni , ne samo za njihove vlasnike , vec i za ljude oko njih...

budens72:
Mislio sam na samogradnju u pravom smislu te reči...a ne vidim šta znači overen projekat kad niko ne izlazi na tehnički pregled plovila...

čamac može biti registrovan a da je u katastrofalnom stanju i radi se produženje registracije bez da se plovilo i pogleda i to na tri godine!

Ma sutina je samo da se uzme novac gde god može

Nisam za to da razni šporeti i šifonjeri plove po rekama ali kad napravite čamac kako Bog zapoveda u svom dvorištu ne viim razlog da država ne dozvoli da ga registrujete samo zato što nije napravljen u "ovlašćenoj" radionici a pri tom može biti i bolji nego iz iste

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju