Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Performanse vašeg plovila, brzina, potrošnja...

<< < (17/18) > >>

George:
Terca, ovaj tvoj motor baš i nije po ukusu starih majstora što kažu da motor mora biti malo nauljen. Sa ovog tvog možeš jesti. Čistiji motor odavno nisam video. Što se flašice tiče, i kod mene je isto tako urađeno, s tim što nemam ovo povratno crevo. Moram da primetim i to da u njoj nema više od par kapi ulja, a da je još nikada nisam praznio, a imam je već instaliranu bar dve godine. Inače sam upravo došao i do još jednog otkrića koje siguran sam da ima veze sa zamašćivanjem filtera, a to je probušena izduvna grana tj. izduvna cev, pa u toku rada malčice dimi u motorni prostor. Skinuo sam je i upravo tražim ko će da mi je zavari. Eto sve je to po malo moglo imati veze sa tim obrtajima koji nisu bili kako treba, iako mislim da sam najviše dobio sa štelovanjem završetka ubrizgavanja. Posle varenja stavljam novi filter koji sam već kupio i sledi testiranje.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Dora:

--- Citat: George  09, 09, 2021, 13:51:31 posle podne ---Terca, ovaj tvoj motor baš i nije po ukusu starih majstora što kažu da motor mora biti malo nauljen. Sa ovog tvog možeš jesti. Čistiji motor odavno nisam video.

--- Kraj citata ---
Nešto razmišljam da organizujemo neku ekspediciju gde ga par članova zamajava a par nabacuje prašinu na motor... Pa dosta je tog terora sa tim slikama poslastičarnice :)

Terca:

--- Citat: Dora  09, 09, 2021, 14:51:25 posle podne ---
--- Citat: George  09, 09, 2021, 13:51:31 posle podne ---Terca, ovaj tvoj motor baš i nije po ukusu starih majstora što kažu da motor mora biti malo nauljen. Sa ovog tvog možeš jesti. Čistiji motor odavno nisam video.

--- Kraj citata ---
Nešto razmišljam da organizujemo neku ekspediciju gde ga par članova zamajava a par nabacuje prašinu na motor... Pa dosta je tog terora sa tim slikama poslastičarnice :)

--- Kraj citata ---

stariji majstor....

Bakara:

--- Citat: Terca  09, 09, 2021, 09:19:12 pre podne ---a kad sam već otvarao da slikam mašinu, pre neko vreme u već nekoj temi smo pisali o zautavljanju motora, dekompresorom ili na pumpi kako treba... slikao sam najjednostavniju varijantu, 12 V rele za otvaranje gepeka automobila, sa pijace, koji ima sajlicu i njome poteže krilce na boš pumpi.

--- Kraj citata ---

Odlicno resenje ok
Ako znas od kog je to automobila, napisi da probam i ja da nadjem..

Kako si ga povezao, da li ima svoj prekidac za gasenje ili drugacije?

mesechar:

--- Citat: Bakara  10, 09, 2021, 13:48:21 posle podne ---
--- Citat: Terca  09, 09, 2021, 09:19:12 pre podne ---a kad sam već otvarao da slikam mašinu, pre neko vreme u već nekoj temi smo pisali o zautavljanju motora, dekompresorom ili na pumpi kako treba... slikao sam najjednostavniju varijantu, 12 V rele za otvaranje gepeka automobila, sa pijace, koji ima sajlicu i njome poteže krilce na boš pumpi.

--- Kraj citata ---

Odlicno resenje ok
Ako znas od kog je to automobila, napisi da probam i ja da nadjem..

Kako si ga povezao, da li ima svoj prekidac za gasenje ili drugacije?

--- Kraj citata ---
Bakara uzmes univerzalni .otoric za centralnu  ravu kosta 300 400 din i vezes na jedan taster  i to je to . Malo nabudzis na motoru sipkicu da povuce polugu gasenja i kraj

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju