Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Performanse vašeg plovila, brzina, potrošnja...
Dora:
Ja bih i dalje pre bio za kvar pumpe ili razdešenost nego da je kvar motora. Crni dim znači da ima više goriva koje nije stiglo da sagori kako treba... Trebalo bi to neki bošista da pogleda...
George:
--- Citat: Dora 05, 09, 2021, 12:11:25 posle podne ---Ja bih i dalje pre bio za kvar pumpe ili razdešenost nego da je kvar motora. Crni dim znači da ima više goriva koje nije stiglo da sagori kako treba... Trebalo bi to neki bošista da pogleda...
--- Kraj citata ---
Sklon sam da izjavim da se u potpunosti slažem sa tobom, međutim ovaj tu lokalni majstor tvrdi da tu oko boš pumpe nema šta da crkne jer je ovo neka potpuno jednostavna pumpa sa jednim jedinim segmentom koji smo pre 4 godine stavili nov u kompletu sa diznom. E sad, ja kao laik po pitanju pumpe još uvek nekako mislim da tu nešto ne štima oko pumpe, međutim tu je njegovo mišljenje kontra mojeg. Možda ću ipak morati naći nekog bošistu...
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Bakara:
Mada je malo cudno zasto bi se tako ponasao samo posle duzeg rada, ako sam dobro razumeo sha
Ako nesto znaci, ja sam radio servis dizni, bos pumpi i pumpe niskog pritiska pre nego sto sam uopste pokrenuo motor. Ne znam kako je bilo pre jer nije bio kod mene, ali sad zadimi samo na prvom paljenju ako je napolju hladnije(motor bez grejaca), i primetio sam da zadimi jednom kad sam probao da vidim koliko obrtaja dohvata na punom gasu, pa sam naglo dodao gas od 2500rpm - 3000rpm sto mu je maksimum dok je u brzini. Zadimio je samo u tom trenutku zbog nalgog optrerecenja i nije dimio na punom gasu. Inace uopste ne dimi.
Zato sam pomislio da kod tebe nesto ne opterecuje motor na tim obrtajima, pa da se zato muci i dimi crno.
Ti na osovini imas onaj sistem sa lojanicom? Da li si probao da vidis da se ne pregreva u tom rezimu?
Cekamo Tercu... sajkaca
George:
Da to je onaj sistem sa lojanicom, ali se ne pregreva. Vruć je toliko da mogu da držim ruku na njemu. Znači, problem je baš čudan. Inače ni nezagrejan motor ne postiže ono što bi trebalo, ali kada se zagreje situacija se samo pogorša. Pogotovo mi je čudno to što i ako izvrti recimo 2800 o/min, odmah počne da opada, dok ne opadne na 2600.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Bakara:
Nije baš da mnogo pomažemo, ali će sva ova pitanja i odgovori možda usmeriti na mogući problem...
Kako upali tako vruć, lako ili teško? Neko je negde pominjao da ako vruć teško pali, onda se pored ostalih simptoma može sumnjati i na loše stanje motora.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju