E, ovako treba... > Plovila

Windy 24 DC 79. Godiste

<< < (14/28) > >>

dell_mare:

--- Citat: MiletaStamat  05, 10, 2019, 20:21:55 posle podne ---Danas na Dunavu sa tri osobe u Cranchi-ju i dosta prljavštine na koritu uzvodno 11,6 nizvodno 14,1 ispod Pupinovog mosta. Naravno pun gas, na rentabilnom gasu uzvodno 8,5-9 km
Inače Popay ti znaš da ja imam sličan nosač, samo nije zatvoren odozdo pa mi je voda pravila dosta veliki otpor, uspeo sam nešto privremeno da zatvorim na vodi, i mnogo je bolje, krajem meseca čamac ide u dvorište i taj nosač će se zatvoriti tako da voda ispod samo klizi i ne pravi nikakav otpor. Verujem da će biti mnogo bolje za plovidbu.

--- Kraj citata ---

To je sve odlično. Mnogo zavisi od otpora na koritu i oko korita.
Moj Holanđanin od 3,5 tone čelika, sa deplasmanskim koritom, postiže 15 km/h nizvodno pod punim gasom a uzvodno 9,5km/h. Relacija Beograd - Višnjica. Kruzing je na oko 12 kmh nizvodno i 7.5 uzvodno.
Motor je BMC Thornycroft 35 ks dizel. Potrošnju na maksimalnoj brzini nisam merio a na kruzingu je cca 1.5 litar.

flashnbgd:
Kolega jesi li pazario taj windy?

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Djomla92:

--- Citat: flashnbgd  07, 11, 2019, 23:05:32 posle podne ---Kolega jesi li pazario taj windy?

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

--- Kraj citata ---

Jesam :)
Ostalo jos da se plati porez pa prenos na moje ime.
Sad je na redu odluka o motoru. Brod je 2 tone tezak i 8 metara dug, pa mislim da mi je najbolja opcija high thrust 25. Brod je imao 2 honde 20 power thrust verzija, ali ja bih stavio jedan motor i imao jedan manji pomocni. Ne verujem da bi mi jedna ta honda bila dovoljna.
Bas sam pisao na delu za motore da mi ljudi daju misljenje.

Bakara:
Čestitke na kupovini!!  114

Mislim da bi ga i jedna honda bez problema gurala, samo je pitanje koliko bi bio zadovoljan takvom konfiguracijom. Opet, ako imas priliku da ides na Yamahu 25HT, mislim da bi to bilo pravo rešenje.

Djomla92:

--- Citat: Bakara  08, 11, 2019, 09:25:12 pre podne ---Čestitke na kupovini!!  114

Mislim da bi ga i jedna honda bez problema gurala, samo je pitanje koliko bi bio zadovoljan takvom konfiguracijom. Opet, ako imas priliku da ides na Yamahu 25HT, mislim da bi to bilo pravo rešenje.

--- Kraj citata ---

Hvala puno! Jedva cekam sledecu sezonu :)
Bice malo teze naci 25icu HT, ali imam puno vremena, naci ce se nesto :)
Covek od kog sam kupio brod nudi dve ove honde 20ks power thrust za 5000. 2013, sa komandama, akumulatorima i rezervoarom. Malo mi je skupo to deluje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju