E, ovako treba... > Plovila

Windy 24 DC 79. Godiste

<< < (5/28) > >>

MiletaStamat:
Na mom Cranchi-je bio volvo brodski motor od 100 i kusur KS, Glisersko je korito. Sad ga Dunavom gura Honda od 25 KS. Prezadovoljan sam jer isto kao i ti ne želim da glisiram 10-tak km na pola gasa uzvodno mi je sasvim dovoljno, sa malim preradama nosača možda dobijem još par km. Te nosače na tom Windy-ju ja prve godine ne bih dirao. Stavi svoj motor poveži pa vidi kako će se pokazati, drugi nosač uvek može da ti posluži za pomoćni motor. Uvek možeš prepravljati, ali za poćetak da ne ulažeš mnogo a možda će biti okej.

DuleN:
Potpuno se slazem s Miletom...

zankiki:
Onda ja negde grdno grešim jer je meni 10kmh uzvodno misaona imenica...

Djomla92:

--- Citat: MiletaStamat  03, 10, 2019, 11:25:18 pre podne ---Na mom Cranchi-je bio volvo brodski motor od 100 i kusur KS, Glisersko je korito. Sad ga Dunavom gura Honda od 25 KS. Prezadovoljan sam jer isto kao i ti ne želim da glisiram 10-tak km na pola gasa uzvodno mi je sasvim dovoljno, sa malim preradama nosača možda dobijem još par km. Te nosače na tom Windy-ju ja prve godine ne bih dirao. Stavi svoj motor poveži pa vidi kako će se pokazati, drugi nosač uvek može da ti posluži za pomoćni motor. Uvek možeš prepravljati, ali za poćetak da ne ulažeš mnogo a možda će biti okej.

--- Kraj citata ---
A nije mi problem sto cu imati motor koji nije na sredini?
Nemam iskustva sa ovim stvarima, pa moram sve da pitam :)
Trenutno imam mali nelt 506, pa nemam tih briga.
Brzina mi je apsolutno nebitna, trenutno imam yamahu 9.9 i ne pamtim kad sam isao preko pola gasa.

DuleN:
To sto ce ti motor biti sa strane, donekle ce smanjiti njegovu efikasnost i malo ce zanositi, ali to ti je naj jeftiniji nacin da vidis dal ce te jedan motor gurati kako treba. Ako bude sve ok, lako ces premestiti motor na mesto gde treba da bude, dobiti dosta u plovnosti, ali neces ulaziti u troskove pre testiranja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju