E, ovako treba... > Plovila

Windy 24 DC 79. Godiste

<< < (23/28) > >>

oblak:
Ovde se vidi ta pretega sto omogucava da sile koje prolaze ispod korita ne deluju na krmeni deo vec poput deplasmanskog svansa ne dozvoljabva postavljanje plovila u polozaj za penjanje na sopstveni pramcani talas odnosno tendenciju glisiranja. Taj projekat koji sam napravio je u potpunosti uspeo sto se tice prebacivanje brodskog na vanbrodski pogon. Vrlo je upravljiv a to je zasluga flapsova . Nikako nemojh da skidas flapsove. Oni i pri malim brzinama imaju svrhu upravo odrzavanja pravca. Potrebno ih je spustiti ne vise od 10 stepeni u odnosu na ravan secice.

oblak:
Upravo kako je Calypso napisao 10 do 15 ks po toni maximum. Ovaj brod trazi ili 150 i vise KS da bi se popeo na pramcani talas ili potpuni deplasmanski rezim sto obezbedjuje vec motor od 15 ks. "0 ks je idealan, nemas porez, nemas osiguranje a imas snage dovoljno za ovu kilazu. Sve preko toga je prosto oranje i potrosnja goriva a brzina ne veca od par km/h.

DuleN:
Oblak i calypso2 sve rekli... Ne moze jedno plovilo biti i gliser i deplasmanac...

Djomla92:
Danas bio svojim starim neltom na savi, video gomilu dosta tezih plovila sa hondom 20ks. Najbolje da ja uzmem jednu hondicu 20, od ove dve sto nudi covek, vidim kako to ide, pa ako nisam zadovoljan lako je uzeti neku 25icu. 
Oblak hvala puno, super sto si mi pokazao tvoju konfiguraciju.

Djomla92:
Imam finu ponudu, dobar motor 2013, bas malo radnih sati, komande, akumulator, rezervoar, sve vec po meri za Windy. To je to, nema svrhe komplikovati dalje :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju