Nautika opšta... > Iskustva sa vode

UPLS Udruženje profesionalnih lađara - Objave na sajtu

<< < (15/17) > >>

LSI:
Можда је лице Новог Сада овим потезом мало умивено али ја то видим другачије.

Ја то видим као потез неодговорних власти које су, под притиском, само од наших очију склониле и сакриле своју лењост и у којој мери су штеточинске.

Те ледоломце је давно било могуће и исплативо поправити и имати их за потребе заштите од леда током зимских месеци.
Уместо тога, одлучено је да се оставе да иструну и један је већ почео да тоне; нису чак ни продати у старо гвожђе.

Зашто би, кад смо ми тако богата држава?
Шта ће то нама?
Ми ћемо изнајмљивати мађарске ледоломце ако се опет укажу потребе...

Е сад... можда ове наше власти имају поуздане информације да због глобалног отопљавања можемо очекивати у наредних неколико година топлије зиме, с мање леда, а овима који су на властима више и не треба него само још неколико година, док не дођу неки други. И тако, већ тридесет година, смењују се власти, ми живимо у златном добу, никад нам није било боље, само... као да је све мање то што још имамо!

Dora:
Slažem se, slike su samo zato što sam slučajno prisustvovao dogadjaju, vozim bicikli kejom skoro svaki dan. Gledam te brodove godinama i takodje sam se pitao kakvo je to gazdovanje kad su napušteni i ostavljeni da se lupaju i pljačkaju... Pa nije to kajak od špeploče a i on ima svoju vrednost..

Kolibri:
Pre svega pozdrav, nije me dugo bilo.
Obaveze, a i malo mi je trebalo vreme da se setim šifre.
Problem gazdovanja nad Čakorom i Vučevom je višeslojan.
Pre svega, država koja proda brodove koji su joj potrebni, s posle dozvoli, da novi vlasnik, ostavi brodove bez nadzora.

Drivee:
Pa, balkanski recept. Secam se afere kolubara gde je drzava iznajmljivala masinu i mesecno je placala rentu kao cenu nove masine. To je ona famozna masina koja je radila 26 sati na dan.

zankiki:
Evo jednog genija koji se spušta u plovnom putu, dok brod mora da skreće u desnu obalu reke - tamo su plićaci poznati pod nazivom mačkov sprud.

Nažalost, bahatog ponašanja u okolini Novog Sada je sve više u poslednjih nekoliko godina...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju