Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)
Milivoje:
I ja sam predao poslednjeg dana januara, a knjizili su kao da je poslednjeg dana decembra. Slazem se, lepo od njih sto su produzili rokove i hvala im na tome. Imali bismo vecu i skuplju peripetiju da to ne rade tako, a mogli bi, bez problema. Medjutim, nije lepo od njih, niti od nadleznog ministarstva, sto ne koriste sredstva javnog informisanja da o isticanju dozvola obaveste javnost. Necete naci vest o tome ni na RTS-u, ni u Politici, ni u Novostima, ni u Blicu... Pronasao sam samo jednu vest u nekim lokalnim novinama, ne secam se kojim. Mediji tome sluze - napravi se konferencija za stampu po usvajanju novog zakona i objasne novi propisi. Hvala Udruzenju i forumima sto su objavili upozorenje, zahvaljujuci njima sam saznao da sam prekoracio rok (i to slucajno!), ali to nije bila njihova obaveza, jasno je cija jeste.
Послато са SM-A600F помоћу Тапатока
LSI:
Добио сам обавештење да у капетанији у Панчеву ових дана одбијају да приме захтеве за замену.
Молио бих све који се суоче с тим проблемом до краја јуна да ме обавесте како бих са потпунијом информацијом могао да се, испред Удружења наутичара "Моја лађа", обратим надлежној служби Министарства саобраћаја с молбом да и формално одобри продужетак рока, да то не буде с ствар добре воље једне капетаније, баш из разлога који је навео Миливој, што средства јавног информисања нису благовремено упознала јавност ни са новим законом ни са истеком рока за подношење захтева за замену.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Milivoje:
Toni-7, camcem se moze upravljati i tokom ta tri meseca tokom kojih traje izrada nove dozvole. Jednu fotokopiju aktuelne dozvole su mi prilikom predaje dokumentacije u kapetaniji vratili, sa obrazlozenjem da nju nosim sa sobom kada sam na camcu i da svi u policiji znaju da je u toku zamena dozvola.
Послато са SM-A600F помоћу Тапатока
Kapetan:
Два дана се смуцам по капетанији ... онолика неажурност, неодговорност, тотална дезорганизација... непознавање посла, непоштовање закона.
Све их треба похапсити и бацити у букагије.
Прво и основно...
Шта значи "замена дозволе" ... то значи "класична крађа" ...
Да ли ја имам дозволу ?
Имам ... па ако мислиш да ми треба нова, а онда ми је ТИ и издај и обавести ме да да дођем по исту (поштом, телефоном, маилом дописом или у моменту заустављања на води) наравно о државном трошку, никако о мом ...
Класична отимачина...
Страна дозвола.. то ми је ок ...
И мени су данас рекли 3 месеца.. реко видећемо следеће недеље долазим са камером па да видимо...
Уједно УСЛОВИЛИ су ме да имам УМЧ да бих добио једриличарску .. иако су ми сви папири уредни и морали су да ми дају "С" класу ...
dragand:
Kako tako brzo? Tri meseca? meni su rekli, predao sam u Februaru, da tek rade decembar što znači da dodjem tek za još dva meseca..! kuku a tek ta teme što ponovoplaćamo zamenu itd. pretnje ponovo ćeš polagati.... čekaj .. ja sam hirurg, imam licencu - dozvolu od pre trideset godina, šta ne zamenim je i treba ponovo da polažem? Lopovi najobičniji... Ako ti nešto treba menjaj, radi šta hoćeš ali o svom trošku...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju