Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)
Drivee:
Za to je kazna, nenosenje dokumenta. Mislim da je od 6000 do 20000. Ali, to je sve vezano za LK, Vozacku, saobracajnu u drumskom saobracaju, ne vidim nista za camac itd.. izmislice oni nesto, 100%.
dragand:
Izmislili su isto tako i za zamenu dozvole za oružje i isto nedovoljno propraćeno u medijima, predalo samo 12% nosilaca oružaog lista za zamenu. Isto se čeka produžetak. Izmislili su sertifikat koji treba da se, naravno. dodatno plati za profi vozače. Imamih celu kolekciju. Ovaj će biti četvrti. Izgleda da su vaskrsnuli Gebelsa da im osmišljava nove prevare i propagandne brljotine...
LSI:
Драгане, то су све добри примери како власт пљачка сопствене грађане.
Доноси законе и тиме даје привид да живимо у држави у којој постоје закони.
А једини начин да се грађани тога реше је да мисле за кога гласају кад дође време за гласање. Проблем је што се тренутно налазимо у једном вакууму између два зла. Јер, нити нам ваља власт, нити нам ваља опозиција. Требало би да гласамо између два зла, а не знамо које је мање.
Међутим, то већ улази у питање политике, а на овом форуму би требало да се бавимо наутиком.
Оно што можемо јесте да се као наутичари боље организујемо и да покушамо да повећамо притисак на власт служећи се законитим средствима.
Један од начина је и ово што радимо преко нашег Удружења наутичара.
Пре три дана сам испред Удружења поново послао питање капетанији докле ће примати захтеве за замену као и молбу да наш захтев за продужење проследе надлежном одељењу Министарства саобраћаја.
Било би добро да се што више наутичара обрати нашем удружењу с тим захтевом како бисмо могли да покажемо колико има наутичара који траже продужење рока (знам, тражимо продужење али нисмо реаговали кад је требало - кад је тај закон усвојен).
Мене свакодневно назове неко с тим и сличним питањима али то није исто као кад бисмо имали писани траг о томе. Зато позивам све да користе више електронску пошту.
Што нас је више, већа је тежина наших захтева.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Drivee:
--- Citat: dragand 13, 02, 2020, 14:02:51 posle podne ---Izmislili su isto tako i za zamenu dozvole za oružje i isto nedovoljno propraćeno u medijima, predalo samo 12% nosilaca oružaog lista za zamenu. Isto se čeka produzetak
--- Kraj citata ---
Elem, produzetak je vec bio i kranji datum je 05.03.2020
LSI:
--- Citat: Drivee 13, 02, 2020, 15:52:27 posle podne ---...
Elem, produzetak je vec bio i kranji datum je 05.03.2020
--- Kraj citata ---
Молим вас да појасните своју тврдњу да је крајњи рок за подношење захтева продужен до 05.03.2020.
Да ли се то односи на рок за подношење захтева за замену дозволе за оружје, тј. оружног листа или за УМЧ?
По информацији коју ја имам, не постоји званична одлука о продужетку рока за подношење захтева за замену дозволе за УМЧ до било ког датума.
Да ли ће рок бити и званично потврђен - за сад није познато.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju