Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)

<< < (6/23) > >>

petar_kozic:
Poštovane kolege,

dobili smo od Kapetanije obrasce i obaveštenja.
Ista smo postavili na sajt našeg udruženja.

https://www.udruzenjenauticara.org/zamena-dozvole-upravljaca-motornog-camca/

GuyFawkes:

--- Citat: LSI  22, 09, 2019, 16:19:05 posle podne ---
Ја бих да вас још једном подсетим на обавезу да се све дозволе за управљача моторног чамца које су издате по ранијим прописима, на којима није назначена А или Б категорија, морају заменити новим до краја ове године.

--- Kraj citata ---

Imao sam dilemu sa kolegom pa samo da rezimiramo, jel ovo kači samo upravljače koji nemaju upisan rok važenja dozvole (ili nije naznačena kategorija)?

vookela:
Da li se obrazac za medjunarodnu dozvolu moze koristiti i u drugim kapetanijama, posto je navedena Kap. Beograd kao potpisnik na dokumentu ?

marke:
Moj sin je izgubio dozvolu za upravljanje motornim camcem.

Pokusao je da u Kapetaniji izvadi novu dozvolu ali prvo mora da u "Sluzbenom Glasniku" oglasi nevazecom izgubljenu dozvolu.

MOZE LI NEKO DA MI OBJASNI ZASTO MORA DA OGLASI NEVAZECOM DOZVOLU KOJA ZA PET DANA POSTAJE NEVAZECA???

kuku no125 roll4

LSI:
Марке, пракса је када неко изгуби неки документ (личну кару, пасош...) да мора да је одјави.

На основу одјаве, орган надлежан за издавање онда изгубљени документ поништава и у службеном гласнику објављује (о трошку оног ко је изгубио документ и тражио да му се изда замена или нови) да је тај документ проглашен неважећим.
Иза тога може да се изда нови документ.

Марке, знам да то није директан одговор на постављено питање али таква је пракса. Претпостављам да је у случају дозволе за УМЧ само примењена иста процедура.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju