Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Кад потону лађе...
LSI:
--- Citat: srsa 11, 08, 2019, 10:17:42 pre podne ---... Као што рекох одлично си прошао. grandpa
--- Kraj citata ---
Ма, ја сам увек имао среће и добро пролазио.
Само, могло је некад и да ме прође, да не пролазим баш ја!
zankiki:
Nemam ideju kako je ovo moglo potonuti... Pre godine - dve smo vadili jednog fishermana iz Dunava koji je nazad imao 70-80ks. E sad, sa tolikim motorom on nazad toliko utone, da su mu dosta par većih talasa ili nešto kiše da nazad prelije i onda je gotovo (tada je bila ozbiljna oluja na Duanvu, sa kišom i ozbiljnim talasima). Koliko sam razumeo kiše nije bilo, a i tu nema kako da se naprave toliki talasi...
Sa druge strane, nije baš mala sila da bi se ovo gurnulo pod vodu, da je neko drugim čamcem udario ili slično kapiram da bi moralo ostati tragova...
DuleN:
Cela istina je u tome, da se Laki sa lokalnim vlastima dogovorio da osnuje podmornicarsku jedinicu, pa je on kao buduci general trebao prvi da proba kako to ide... Na zalost, nije na vreme prevrnuo camac, vec je krenuo onako deplasmanski, ali to se oprasta....
Danas je hteo da provoza Danu i da se uveri da je sve OK, al zena je pametna , ni slucajno nje htela da se popenje na tu skrivenu podmornicu....
Mislim sta pricati...
Nidza:
Lazo, dobio si dobru sugestiju od Ljube, natovari taj camac vecom tezinom, kao kada ti kisnica napuni camac, pa onda proveri da li curi negde tada kad je dublji gaz.
LSI:
Када су падале оне монсунске кише у јулу, чамац ми је био на приколици и после тих киша у коморама је било више од 200 литара воде (више од 25 цм мерено по висини бока чамца).
Вода је била у крменој комори, у потпалубљу испод палубе чамца, и у бочним коморама (чамац је био на приколици с нешто подигнутим прамцем у односу на крму, како би после кише вода истекла кроз отвор за дренажу).
Иначе, већ раније, после јачих киша, приметио сам да ми испод поклопаца комора вода продире у коморе, али то је све било безначајно, не више од 10-15 литара воде.
Због тога сам и почео да тражим црево великог пречника за пумпу, да буде спремна у случају потребе, али га још нисам нашао.
Чамац сам данас возио.
Било нас је троје у чамцу. Нас тројица: 77+95+105 = 277 кг!
То је отприлике тежина воде коју сам имао после "монсуна". Тада, вода нигде није цурила из чамца и морао сам да је избацујем исполцем и сунђером. Исто је и сад било. Док је чамац био на приколици, одмах по вађењу из воде, у коморама је остало до неких 15 цм висине воде. Морао сам да је избацим исполцем и сунђером, јер није нашла неку рупу у кориту.
Не, не верујем да ми је корито чамца оштећено.
Нешто друго је довело до потапања.
Шта год да је био узрок, чињеница је да је наша чуварска служба затајила јер није приметила ништа необично. Ја не могу да поверујем да је чамац потонуо за неколико минута, па да то прође незапажено.
Плашим се да никад нећу сазнати шта се догодило...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju