Nautika opšta... > Nautičke reportaže
RogivzaR plovidbe
Kabe:
Još malo Arankine ade :)
17.04.2020. godine - Petak
Sa suprugom smo poranili da bismo preduhitrili policijski čas koji je sada već prošlost. Lagano nizvodno uživanje uz nežnu muzikicu i doručak. Obožavam spuštanje nizvodno uz klopu :)
Kada smo stigli na ostrvo, dočekao nas je malo jači vetar. Iskreno, vetar je za mene nešto što najmanje volim kada sam na vodi. Može da bude ekstreman minus, ekstreman plus kada je temperatura u pitanju, ali kada uključiš vetar, mnogo se iznerviram :D
Šalu na stranu, dođosmo do Ajkule, kad tamo, imamo šta da vidimo. Sto, stolice, vatra (kaput), posuđe, klopa, prazne limenke od piva. Reklo bi se da je zurka protekle noći bila izvrsna :D
Skapiram da je očigledno neko usidren sa druge strane, a nisam ni sumnjao ko bi to mogao da bude. Znam samo ko nije, jer je Zanki u marini (totalno netipično za njega) :D Naravno, iza primećujem Vepra i Kikija... Pošto je bilo dosta rano, nisam hteo da ih "turiram", rekoh, možda i deca spavaju...
Uštekasmo se sa malom na super mestašce i stočić u neposrednoj blizini ajkule. Oprasmo mušemu koja je tu već bila postavljena, očistismo okruženje i spremismo sve za kobajice. Ultra brza varijanta kao zamena za roštilj, pokazala se nekoliko puta odlično... U međuvremenu, vidimo da pristaje Zoki sa Vidrom i svojim putnicima :). Oni su otišli na špic ostrva da uživaju. Mi zavrtesmo klopu, sredismo tu obavezu pa posle prionusmo na malo fizičke aktivnosti... Da smo znali da će sutradan biti Olimpijada na ostrvu, ostali bismo da noćimo :)
Šalu na stranu, brzo je došlo vreme za povratak pa nastavismo dalje. Usputno smo sreli Zankija koji je krenuo na Olimpijadu :)
Na fotkicama možete videti delić objekta gde se održava festival, kao i letnju kuhinju nekog alasa.
Drivee:
Kuhinja je od Duleta i Duleta, nije alas. Drugi Dule je sarplaninac i ne bira koga ce da ujede pa pazljivo...
zoki_ns:
Odličan izveštaj. Hvala na slikama :)
Mi smo bili i danas i bilo je odlično. Skoro sami na špicu ostrva. Doduše bile su neke manekenke koje su se slikale u raznim kupaćim kostimima, valjda za reklamu tako da nije bilo loše sajkaca
Milsim da će sve teže biti sam na špicu s obzirom da su već danas namestali ozvučenje tako da će biti veselo...
Nego gde nabavljate ove kobasice, jesu već odimljene ili skroz sveže pre nego što ih ispečete?
Kabe:
Nema na čemu :)
Ne znam kako će biti narednih dana. Ja sam bio u nedelju na standardnom mestu. Bio neki opak "Teheran" muzički program pored, ali smo preživeli :D Kontam da će sve više i više biti havarija, ali nek je nama živ i zdrav Rakovački, tu uvek ima malo mira za nas sladokusce.
Kad je reč o kobaji, za tu namenu (nabijanje na kolac) koristim ovu Topolinu varijantu:
Ova je barena. Odlične je dužine i debljine, tako da može da se navuče lepo na drvce, a i nahrani jedna osoba korektno od jednog komada. Pečem ih na jari od žara. Ne treba njima puno kao i na roštilju. Budu preukusne.
Ali i bilo koja druga, ne mora da bude ni barena, ni dimljena rešava posao kada se lepo "izvcka" :)
vepar:
Ja sam bas zahtevan sto se tice odabira kobasica za stap/rostilj i fantasticne su mi Kranjske kobasice od Sakana, mogu se kupiti u Limanskom dragstoru na uglu Narodnog fronta i Balzakove a u istoj radnji imaju i Sakanovu mesaru koja ima pristojan izbor vrhunskog mesa! Ispred radnje se nalazi i "komsa" koji drzi tezgu sa vrh povrcem i veeeeliiikim izborom istog! A odmah pored je i trafika, tako da na jednom mestu obavim celokupnu nabavku za brod ;)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju