E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Zanimljiv katamaran
zankiki:
Ja čoveka ne poznajem, ali ako ti već znaš napiši nam nešto više o tome.... Nisam baš toliko znatiželjan da idem do Brčkog da bih video nečiji splav....
Može i slika, dimenzije, čime ga pogoni, da li se spuštao do Dunava i plovio njime....
Terca:
--- Citat: Misha D 24, 05, 2019, 16:21:05 posle podne ---www.djenaship.com to pravi od aluminijuma u raznim verzijama, a da ipak liči na plovilo a ne na splav.
--- Kraj citata ---
Ovo sa slike nema nikakve veze sa konceptom koji je Broker potegao kao temu, osim što je na slici dvotrupac a on je u naslovu pomenuo katamaran...
Elem, ovo je brod izrađen po pravilima gradnje brodova i čamaca sa sve elementima konstrukcije kako to spada... ono iz teme nema baš trup nego uzgonske elemente na kojima je platforma pa na njoj montažna kuća.
Mada, Đena pravi i varijante mnoooooogo sličnije onome iz teme, evo i ta slika... to je recimo vlasništvo Pokreta gorana Vojvodine, imam poneko malo iskustvo, pomagao sam i održavao vez za njega zimi (zimuju kod nas na klubu) i strava jedna kako to košava nosi... a ne treba da vam napominjem da je to namanejno za jednosatne ture po koviljsko-petrovaradniskom ritu.
Obaška što košta kao i brod koji zapravo može da plovi u svim uslovima.
Terca:
--- Citat: broker975fx 24, 05, 2019, 17:45:37 posle podne ---
--- Citat: Terca 24, 05, 2019, 15:06:29 posle podne ---Ono kad ti brod od 14 m nije dovoljan komfor lol lol lol
--- Kraj citata ---
Al mi dodade 2 metra opusteno.
12 m ima, i kad oduzmes sredinu koja je motor, sto mu dodje jedno 3-4m gde je brod i najsiri dobijes realnih upotrebljivih 8 m. Da ne bude da pljujem po mojoj skalametiji, ima mesta naravno za sve ali ipak gore dole, zavlacenje u kabinu, gore dole, kad tada ima da napravim ili nabavim nesto kockasto sa dva plovka
--- Kraj citata ---
Ajde, ajde... i ispod avatara ti piše 13m a podaci službe kažu da imaš i 10 cm više od toga sajkaca
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju