E, ovako treba... > Plovila
Plinske boce na čamcu
vepar:
--- Citat: mesechar 18, 06, 2019, 10:57:17 pre podne ---Inace hteo sam da dodam da postoje plinske boce sa sigurnosnim ventilom za primenu na mestima gde postoji mogucnost podizanja pritiska plina tj pregrevanja. Ja imam par komada i punim ih na plinskoj pumpi navrnem adapter natankiram plin u autu pa premestim pistolj u gepek boca pokrivena i napunim je kao da je auto rezervoar...i asta la vista bejbe ...
--- Kraj citata ---
Wau! Ovo je savrseno! llll llll llll kada budem pravio svoj brod od nule ovake ce biti resen plin!
Kabe:
Pre nekoliko dana dobio sam na poklon od bake moje supruge jedan "relikvijski" oldajmer od roštilja proizveden u Osjeku, 1976. godine. Nije mnogo korišćen. Dolazio je u kompletu sa crevom i postoljem. Očišćen je temeljno i uskoro će biti na testu.
Kupo sam i Nurgazov gorionik (veći - od 22cm) za kaficu, čorbicu i još ponešto pride:
Ono što se da videti na fotografijama je da je različit standard za šrafljenje boce/creva, te ću pronaći i kupiti reduktor za roštilj i onda će sve biti na nivou.
Izbor boce je pao na Nurgaz od 3Kg, te ću pazariti narednih dana i formirati priču. Kontam da će biti odlična za čamac, ali i za planinarenje, roštilje u prirodi, na terasi... gde god :)
Drivee:
jel ta boca moze da se menja?
Kabe:
Dopunjuje se. Ja cu je pazariti punu, znaci sledeci put se puni za dve godine minimum, sem ako ne dignem intenzitet roštiljanja na vašarski nivo :D
A i da može da se menja, ja je ne bih menjao, vidi kako je lepa. Ja sam esteta rolleye
zankiki:
Na kraju namešteno ovako, levi kraj i 25mba ide u kuhinju, a desni kraj i 50mba (na kojim roštilj lepo radi) stoji spremno za upotrebu.
Posebno je korisno što taj desni regulator ima i ventil, pa se lako zavrne kada se ne koristi.
Tražio sam takav regulator par dana i kod drugara i u par radnji, i na kraju ga našao u šupi ha ha ha
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju