E, ovako treba... > Plovila
Plinske boce na čamcu
kole:
TNG za automobile i za domaćinstvo je isti. T.j. iz rafinerije izlazi kao TNG, a posle ga pune u boce ili ide na točionice.
mesechar:
Jedno resenje za bocu sa sigurnosnim sistemom ,video sam to na jednoj Holandskoj ladji kad sam pregledao oglase pa i primenio na svom camcu.
Nabavio sam metalno burence koje ima otvaranje poklopca na obruc i dihtung na poklopcu. Moze se nabaviti na pijaci "Bubanj Potok " na samom ulazu prodaje ih lik po 500 din.
Original pasuje za veliku plinsku bocu, sve sto je potrebno za ovaj sistem je jos tri cetri uvodnika za plin jedna ventilaciona kutija (a moze i bez nje )i jod psr selni i jedan revizioni otvor koji ce sluziti da kroz njega provucete ruku da otvorite i zatvorite bocu. Ovakav sistem ima donje i gornje ventilaciono creva koja su izvedena napolje i ostvaruju cirkulaciju vazduha . kod mene konkretno su prikaceni na postojece otvore na zrcalu preko ventilacione kutije za plinsku bocu. Na ovaj nacin zasticen je brod od potencijalnog curenja plina iz boce ,ventila regaulatora i svih spojeva creva i racvi (u mom slucaju delim na dve grane)
ugradnja je jednostavna ja sam dovario na bure par flakova za fiksiranje i sve to spakovao u potpalublje. Sav fiting moze se kupiti u lokalm
nomservisu za ugradnju plina uvodnici novi su pedesetak dinara crevo grkljan u elektro radnji ili isto kod plindzije ventilacionih kutija imaju i polovnih sa skinutih boca za atest ja sam je dobio dzabe..
mesechar:
Inace hteo sam da dodam da postoje plinske boce sa sigurnosnim ventilom za primenu na mestima gde postoji mogucnost podizanja pritiska plina tj pregrevanja. Ja imam par komada i punim ih na plinskoj pumpi navrnem adapter natankiram plin u autu pa premestim pistolj u gepek boca pokrivena i napunim je kao da je auto rezervoar...i asta la vista bejbe ...
Kabe:
Eksplozija plinske boce na pumpi, povređena tri deteta i još četiri osobe
http://rs.n1info.com/Vesti/a492881/Eksplozija-gasa-na-pumpi.html
DuleN:
Mesecar,
Bravo, super odradjeno !
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju