E, ovako treba... > Plovila
Plinske boce na čamcu
Bakara:
Gde je kod tebe boca, unutra ili napolju? Znam da kuburiš sa mestom... sajkaca
broker975fx:
--- Citat: Bakara 18, 05, 2019, 22:11:00 posle podne ---Gde je kod tebe boca, unutra ili napolju? Znam da kuburiš sa mestom... sajkaca
--- Kraj citata ---
Stoji pored motora na nekom nosacu, blizu su prozori ali dzabe kada bi procurela sve bi islo dole. I ja sam razmisljao da je napolje izbacim, posebno sto cu da uzmem manju bocu.
Bakara:
Nisam pametan po tom pitanju...sigurno da je bolje smanjiti bilo kakav rizik, ali koliki je to zaista rizik drzati bocu unutra? Ok, u unutrasnjosti camca povecavas broj spojeva plinske instalacije koji mogu biti defektni - jedan gde regulator fiksiras za bocu, i drugi gde se crevo fiksira na regulator. Treci spoj u svakom slucaju mora biti u camcu, na samom potrosacu i to ne moze da se izbegne.
Ima li jos nesto opasno tu za sta ja ne znam, npr, da sam ventil pocne da pusta iz nekog razloga?
zveki66:
Ja na camcu imam onu veliku kuhinjsku bocu...drzim je u kokpitu u cosku iza stolice...nije bas unutar samog camca, mislim na kuhinjski ili spavaci deo ali opet je to unutra. Posle svakog koriscenja bocu zavrnem, uvece pred spavanje proverim opet da li je zavrnuta...kada napustam camac jos jednom. Mislim da neke realne opasnosti od toga da boca stoji unutra nema ako se ispostuje procedura o montazi i ako se prilikom svake zamene boce menja i gumica na spoju regulatora i creva koje vodi ka potrosacu. S vremena na vreme se proveri i da li je to crevo dobro stegnuto za regulator jer vremenom ta gumica izgubi svoju elasticnost pa tu crevo dobije malo lufta.
Misljenja sam da ako dodje do bum usled nekog curenja plina....ta koncentracija plina verovatno treba da bude jako velika a posto je camac ipak mali prostor to bi se valjda osetilo prilikom ulaska u camac. Sigurno da niko normalan ne bi onda uzeo upaljac da zapali cigaru......nepusacima bi verovatno vise vremena onda trebalo dok ne bi doslo do bum.
Bakara:
Da, ni meni ne stoji boca u spavaćem delu već u kokpitu i razmišljam isto po pitanju održavanja instalacije.
Jedini problem vidim u tome ako se desi curenje dok frižider radi, onda će plin u jednom trenutku doći i do gorionika.
Što se mene tiče, nabavio bih detektor gasa a bocu bih ostavio tu gde jeste, u jednoj komori unutar čamca.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju