Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Pomoć oko sonara

<< < (5/11) > >>

LSI:
Не бих ја одустао тек тако.
На вашем месту, ја бих им се поново јавио, захвалио се на добијеним предлозима и обавестио их да и даље није проблем превазиђен и питао их за додатну помоћ.
Верујем да би ваше инсистирање могло да их заинтересује да се удубе мало више и да ипак пронађу како да вам помогну.
Немојте одустати тако лако.

broker975fx:
A sto bi kompijuterasi rekli da flesujes uredjaj novim softverom, ako je to moguce?

George:

--- Citat: broker975fx  14, 05, 2019, 19:10:23 posle podne ---A sto bi kompijuterasi rekli da flesujes uredjaj novim softverom, ako je to moguce?

--- Kraj citata ---
Na to sam i ja već pomislio, jedino neznam kako bih ga prikljucio na racunar, pošto na ovim praistorijskim modelima nema USB-a, niti bilo cega slicnog, a nisam siguran ni gde bih mogao softver da nabavim... U svakom slucaju ću da se posavetujem sa nekim kompjuterašom, a verovatno ću poslušati i savet LSI-a, pa ću još malo dosađivti ovima iz Humminbird-a. Na kraju krajeva ove godine idem i na  regatu Vode Vojvodine, pa možda tamo neko uspe da dokuci nedokucivo...

Ljuba:
Kako piše na ovom forumu, jedini način je da se promeni čip u uređaju što je u ovom slučaju gotovo nedostižno. Međutim, to se odnosi na sonare koji su namenjeni US tržištu a ovaj ako je pokazivao metre u startu onda znači da je to internacionalna verzija.
Enigma je šta se to desilo prilikom reseta pa ga je nemoguće podesiti. On čuva podešene setup informacije u nekom modulu u sebi (eprom) a taj modul mora da ima neko napajanje u vidu baterije ili možda kondenzatora. Možda probati to, otvoriti ga i odkačiti napajanje da bi izgubio snimljeno, zatim prikačiti ga nazad pa videti šta se pojavljuje na ekranu.

Možda pre toga probati i ovo:
odkačiti sondu od sonara pa ga uključiti i ući u Simulator mod. Prema uputstvu, u tom slučaju gube se snimljena podešavanja i uređaj se vraća na fabričko podešavanje. Onda ga isključiti, prikačiti sondu nazad pa videti da li ima nekog pomaka.

Drivee:
To je prica, kada jeftino postane skupo. Koliko sam se puta tako zaj... Kupim jeftino a izadje me kao novo i jos potrosim 3 nedelje vremena..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju