E, ovako treba... > Plovila

Hunter 535 + Honda BF 20 KS - Vidra

<< < (19/25) > >>

zoki_ns:
Hvala vam puno na odgovorima
Sada su mi jasne prednosti i mane pojedinih rešenja.
I moja razmišljanja su kao i Tercina. Shodno tome da ove godine ne planiram pecaroske aktivnosti, bar ne neke ozbiljnije, slazem se da je sklopivo sidro od 4 kg najbolje rešenje za mene, a kasnije u hodu ako zatreba lako će se napraviti mačak ili naći neko drugo rešenje, ali to će mi biti jasnije nakon ove sezone i pravih iskustava sa sidrenjem.

Jos jedno pitanje vezano za akumulator za pumpu
Da li je uzeti ovaj akumulator:

https://www.akumulator-shop.rs/proizvod/exide-excell-eb500-12v-50ah/
Ili ovaj

https://www.akumulator-shop.rs/proizvod/exide-excell-eb457-12v-45ah-l/

Ili neki treći?

Drivee:
najbolji odnos cena za odlican, vrh, marine bateoriju je: DURACELL Leisure. Istrazi malo, procitaj.

Neces pogresiti ni sa ova dva koje si naveo ako se pune u radu motora. Ta pumpa nije ni malo mali potrosac, dakle, treba ti dubokoprazneca baterija. Imas li El start na motoru i da li ti se pune baterije u voznji?

zankiki:
Pa koliki potrošač može biti ta pumpa? I ne radi ona satima, kapiram da se uključi na nekoliko minuta....

Da je zgodna stvar jeste, prošlog proleća idem sa kolegom do Tamiša, i negde u Begeju nas stigne nevreme, ustvari nije toliko ni nevreme koliko je ogromna količina kiše pala... Vučemo njegovog hunetera Marissom, i samo vidiš kako se na svakih 15-ak minuta pali pumpa i prazni čamac.

Da nije nje morali bi ili da stajemo ili da praznimo u plovidbi i kisnemo...

Drivee:
One su oko 2.5-3.5 A sto nije ni malo ako se uzme startni akumulator gde je iskoriscenost oko 30% snage. Taj od 45 bi mogao da gura pumpu svega 5-6 sati, max 10. Ako se ne dopunjava akumulator, to moze biti problem. Te za 2000 dianra vise se uzme bolja baterija i nemislis.. kasnije, istu mozemo na solarnu plocu ili bilo sta.. a startni.. na zalost i ne.

vepar:
Nikako duboko-prazneci akumulator na motor... Oni se pune nesto nizim naponom od startnih do max 14v a alternator zna da gura i na 15.5v zato sam i napisao agm akumulator koji je donekle dubokoprazneci a predvidjen je za punjenje na alternatoru... moze i gel, ali se mora zameniti regler na altenatoru, sto ja ne bih radio na ganc novoj Hondi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju