Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Marissa - plovidba oko prvomajskih praznika

<< < (4/6) > >>

dell_mare:
Odlična priča. Loše vreme i ostali izazovi je čine još boljom (bar meni čitaocu). Ipak, nadam se da će vam se prolepšati. Gorana i njegovu ćerku sam upoznao neposredno pre nego je spustio brod u Savu nakon sređivanja, pa je svet sad još manji i lepši. Koja je to mašina koju koristiš za plovni put odnosno kartu izobata? Imaju li neku funkciju brisači kad udari pljusak na reci?

packe:
Beogradjani sedose pored katamarana na ostrvu a vas brod iza nas .Brod je jos lepsi uzivo svaka cast
 ffff

zankiki:
Nisam dalje pisao, jer sam posle 2 dana već izgubio volju da uopšte palim komp u brodu, nego sam se prepustio uživanju u prirodi... Dare ima slučnu filozofiju pecanja kao i ja - uvek se peca, štapovi su uvek u vodi, ali se baš i ne trudimo previše oko toga... Ako naleti naleti, ako ne nama je dobro i ovako...

Jutro osviće sunčano i mirno, iako je za popodne najavljena kiša... Idemo nizvodno kanalom bukvalno na leru (900 obrtaja) koliko se sećam to je bilo negde oko 7 kmh, da možemo i sporije išli bi još sporije.... Rakija prva, druga, peta, sedma...

U neko doba stižemo i do Tamiša, ovim delom sam oduvek želeo ploviti jer me za taj deo vežu neke uspomene i pecanja iz detinjstva. Nalazimo mesto koje nam se svidja, nekako uglavljujemo brod i čamac, i zabacujemo... Negde pred mrak počinje kiša koja je najavljena i ceo sledeći dan...

zankiki:

--- Citat: dell_mare  29, 04, 2019, 17:08:35 posle podne ---Odlična priča. Loše vreme i ostali izazovi je čine još boljom (bar meni čitaocu). Ipak, nadam se da će vam se prolepšati. Gorana i njegovu ćerku sam upoznao neposredno pre nego je spustio brod u Savu nakon sređivanja, pa je svet sad još manji i lepši. Koja je to mašina koju koristiš za plovni put odnosno kartu izobata? Imaju li neku funkciju brisači kad udari pljusak na reci?

--- Kraj citata ---

Ostao sam dužan odgovor, koristim OpenCPN i karte plovputa, kao i većina nas... Imaš dosta o tome već pisano na forumu.
Brisači umeju da budu od koristi, nisu toliko bitni kao na kolima ali znače...

zankiki:
Ujutru je kiša i dalje padala, ali je ubrzo stala... Ceo dan je padala u nekim intervalima dva sata pada pa dva ne i slično tako.... Pauze smo koristili da malo peckamo, spremimo ručak... Ja sam se čak i okupao...

Predveče konačno prestaje kiša i u najavi su dva-tri sunčana dana...

Sutra je konačno osvanulo i sunčano jutro, malo smo peckali, pa odlučili da se vratimo do Tise... Usput nas stiže oluja i lilo je tokom celog puta kao iz kabla, uz grmljavinu... Toliko o sunčanom danu bez kiše... Ipak kako kiša staje i mi odlučujemo da odmorimo. Stajemo na Begeju negde oko Ečke, čak i uspevamo posle kiše da upalimo vatru u napravimo ručak...

Meste je bilo prelepo, Begej čist, samo mu je boja nekako bolesna.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju