Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Marissa - plovidba oko prvomajskih praznika

<< < (3/6) > >>

Bakara:
Bravo za izveštaje, uživajte!

LSI:

--- Citat: zankiki  28, 04, 2019, 06:32:15 pre podne ---...
Ubrzo po polasku počinje opet kiša, ali ovaj put pravi pljusak, koji nas prati od Krčedinske ade nizvodno. U nekom momentu sam na AIS-u video brod sa kojim treba da se mimoiđem, a da ga uopšte nisam očima mogao videti. Ulazimo u Tisu, sada lije tako da Titelski most nismo mogli videti sa 300 metara razdaljine!
...

--- Kraj citata ---

Да ли је потребно да објашњавам зашто сам цитирао овај део?

Опрезности никад доста, посебно кад су овакви временски услови.

zankiki:
Jutro je bilo sušta suprotnost jučerašnjeg dana. Sunce izlazi, ptičice cvrkuću, Tisa mirna i tiha lagano prolazi iza naše krme... Pošto se budim ranije, tiho izlazim na terasu i uživam u prizoru. Uskoro ustaje i Jasna i pijemo kafu na pramcu, jer je na tom delu sunce probijalo kroz krošnje i grejemo se...

Uskoro krećemo, u toku prepodneva treba da stigne moj drug Dare iz Beograda čamcem, a mi ulazimo u Begej sa namerom da nađemo osunčano mesto u zavetrini da doručkujemo. Tako ja i bilo, a negde oko podne stiže i Dare pa nastavljamo dalje. Njegov hunter535 sa velikiim motorom na krmi nije baš pogodan za vučenje, ali pošto je Begej spor, smanjujem gas jer nigde ne žurimo, i napredujemo lagano 7-8 kmh uzvodno Begejom.

Oko 15h stižemo u Zrenjanin, vezujemo se za neki splav koji trenutno nije u upotrebi. Prvi put sam u Begeju i po pričama sam očekivao mnogo mnogo gore - izgleda da je ovo kao priča za drezgu u kanalima... Sasvim je moguće da je ovde u drugoj polovini godine drugačije, ali sada je baš bilo lepo. U Zrenjaninu se Jasna odvaja od nas jer ima druge obaveze ovih dana, a i ostavlja muške da se bave muškim stvarima - pecanjem.

Ručamo u Zrenjaninu i nastavljamo do kanala DTD, na triangli skrećemo desno prema Tomaševcu i našoj krajnjoj destinaciji - Tamišu. Nalazimo lepo mesto za noćenje, sa namerom da ujutru prebacimo poslednjijh 20-ak km do Tamiša.

zankiki:

LSI:
Надам се да ће вам сад бити све лепше (то нема везе са Јасниним одласком!).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju