E, ovako treba... > Plovila

Premix Sajka

<< < (5/14) > >>

budens72:
Šajka ima potpuno drugi tip korita u odnosu na Primorku...tj Šajka ima trimaransko korito,a primorka ima korito oble forme.... Šajka sa motorom od 40 ks može da glisira (ne baš sjajno,ali ipak glisira), dok Primorka ima ograničenu brzinu i bez obzira na jačinu motora ne može iz deplasmanske plovidbe preći u glisirajuću...

sa Šajkom možeš sa 10 ks ploviti kao klasičan deplasmanac

Kapetan91:
hvala na odgovoru  :)
znam da imaju drugacije korito i zbog toga bi trebalo da sajka ide brze,tj lakse sa slabijim motorom,a kad sam video da preporucuju 40ks pomislio sam da mozda i nije bas tako. :)

Labud 1258:
Vraćamo se nautičkim temama   :good: to nam je jedini spas u ovim zimskim danima ...

Već duže vreme razmišljam o ovom plovilu ali nisam još uvek imao prilike da ga isprobam. Ono što mogu da zaključim sa slika je da su mogli bolje da iskoriste tih 7 m, pozicija vozača mi nije baš jasna, ako voziš iz kabine ( gde bi imao komfor i kad su uslovi plodbe loši )onda zauzimaš i onako ograničen prostor a ako voziš sa terasnog dela onda je preglednost nedovoljna. Na terasi ima ona zadnja klupa-boks zbog kog je terasa jako kratka. Da skratim, pramac je velik ali ne iskorišten ( vrata postoje ali ko će preko kreveta nositi garavi roštilj ??? ) a krmu sam komentarisao. Korito je takvo kakvo je, ali ja nebi stavljao više od 15-20 ks, ja je ne vidim kao gliser. Cenim da je sasvim stabilna, zbog korita i širine.
A da je plovna, jeste, u to sam se uverio.

Ovo je samo razmišljanje na osnovu slika, ali bi voleo da čujem iskustvo iz prve ruke.

Kapetan91:
meni na ovim slikama camac izgleda ogromo

ajde ako ju je neko vozio ili je ima da nam isprica malo vise :)

Tiski andjeo:
Gledao sam sta ste pisali za sajku,mogu samo da potvrdim da ste u pravu da ona nije za glisiranje nego za polako krstarenje po nasim vodama,ja sam moju sajku kupio 2006 godine za smesne pare (4500e) u NS,jeste da je imala Tomosovu 10 ali za te pare je bila stvarno povoljna.Malo sam moro da ulazem i kupio novu Yamahu High Trust 25 i mogu reci da ona sa tim motorom ide oko 18km/h.
Za nase vode je sasvim dovoljna,sve zavisi sta covek hoce snjom da radi,meni sluzi svake godine za krstarenje,pecanje i mnogo toga jos... tisa tisa tisa tisa tisa tisa

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju