E, ovako treba... > China

SAIL MOTORI

<< < (3/3)

maverick:
Većina vanbrodskih motora se proizvodi u kini ili bar dobra većina dijelova za iste. S tim da poznati brandovi traze i odredjeni kvalitet. Ni svaka yamaha ni svaka honda nisu bas najbolje u svojoj klasi i danas više nego ikad imaju i oni po pojedinim modelima puno promašaja. Stalno se tezi prema jačem i lakšem a to svakako uzima danak u dugotrajnosti. Sto se tiče parsuna..on je tu negdje , izmedju ovih kineskih gore pomenutih i recimo yamahe....neki modeli poput prvog 15 ks su dosta solidni...20 je opet imao puno vise problema...i tako...vrtimo se u krug s njim. Ovi ostali poput saila...jos vise nego parsun imaju djecijih bolesti...od poteznice pa do impelera hebe pomalo sve...jesu neko rijesenje za nekog tko ce to koristiti desetak sati godisnje, ali za sve vise od toga a da bude pouzdano mislim da treba na neki veci prag...Nisam pobornik kupovanja polovnih stvari ali kod vanbrodskih motora bih svakako napravio ustupak na tu temu...radije bih kupio polovnu yamahu nego novi Sail....

spearfisherman:

--- Citat: Bakara  14, 03, 2019, 09:34:06 pre podne ---Iskreno, mislim da je za tvoje potrebe najbolje uzeti dvotaktni motor. Za tako mali period koriscenja, razlika u potrosnji ti nista nece znaciti, ne moras da pazis na polozaj motora kad ga skladistis/prevozis, a servisiranje se svodi na minimum, ulje u cizmi i impeler. Za Tohatsu znam da ima nove dvotaktne motore.

--- Kraj citata ---

Problem sa dvotaktnim motorima je sto da se ne uvrede Crnogorci ovde ako ih ima, ali oni vole da naprave od njihove drzave vecu Svajcarsku nego sto je sama Svajcarska (tako sam i dole od komsije jednog nesto nacuo da planiraju izbacivanje dvotaktnih motora iz upotrebe.... neke ekologije i slicno, e sad da li se to odnosi na motore starije od odredjenog godista ne znam, ali eto  to je glavni razlog uz naravno manju potrosnju, ali opet vecu cenu odrzavanja). I malo zvuci apsurdno da im Okeanski kruzeri izbacuju fekalije u zalivu, a smetaju im dvotaktne masne.... ali to je vec offtopic...

Drivee:
Bilo je price da ce i u Srbiji izbaciti..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju