E, ovako treba... > Honda
HONDA 7,5 Pomoc
Perudja:
--- Citat: Perudja 19, 02, 2019, 17:26:34 posle podne ---
--- Kraj citata ---
Da se vratimo na temu Honde malo... 114
Interesuje me, gore sam objasnio da sam letos uzeo sam da čačkam ove šrafove ( iako mi je ćale naglasio da to ne diram kao u oči ) ali jbg mislio sam da nešto znam i sada imam problem sa paljenjem kao da sam negde zeznuo odnos vazduha i benizna čega već, uglavnom kad se upali radi ali čim dam gas on se ugasi, pitanje pravo : Da li neko zna na osnovu slika da mi kaže pod kojim uglom odnosno kako bi trebali ovi šrafovi da stoje, gde da ih rotiram kako bih izbalansirao to što sam zeznuo ? Može li da se vrati nekako na "fabrička" podešavanja ? Značilo bi mi puno da ne idem kod majstora da me odere zbog par zavrtaja...
josipbosnjak39:
Prvo upali motor da radi i lagano po malo odvrci ili zavraci onaj saraf koji ima feder na sebi jer taj je naj bitniji a isto tako kako saraf po malo odvrnes ili zavrnes testiraj gas mada bi on i u leru trebao mijenjati svoj zvuk kako ti radis sa sarafovima evo nadam se da sam pomogao malo
Poslano sa mog ONEPLUS A5000 koristeći Tapatalk
Perudja:
A šta se dešava sa ovim ostalim šrafovima, jer sam i njih zeznuo ? I, da postoji li mogucnost da ubrizgam gorivo direktno u karburator da vidim hoce li onda da uoali lakse i brze, jer sam.ja oretezno na camac nosio obicnu flasu od 2l kole nikada nisam nosio citav kanister i nikada nisam drukao benzin pa mu mozda zato i treba toliko dugo verglanja dok ne povuce gas...Idem sada sve to da probam, ako bilo ko ima jos bilo kakav savet da pokusam da sredim motor neka kaze, bio bih beskrajno zahvalan. Sve je dobrodoslo.
Bakara:
Bez drukanja ce sigurno teze da upali, na mojoj yamahi(dvotaktna autolube) cak i kad nadrukam, ako je duze stajala, treba joj vise verglanja. Posle svaki put pali iz prve, ali za prvo paljenje, mislim da je prilicno znacajno nadrukati.
Druga stvar, za prvo paljenje je potreban i sauh, jesi siguran da to funkcionise?
Sto se stelovanja tice, nemam preciznu informaciju, a ako ti nesto znaci, prenecu ti svoje iskustvo sa Yamahom. Kod tebe vidim dva srafa, obicno je jedan za stelovanje ler gasa tako sto otvara/zatvara leptir karburatora minimalno. Drugi sraf je za smesu vazduha i goriva, na mojoj dvotaktnoj Yamahi, taj sraf za smesu se zavrne do kraja i onda odvrne tacno dva kruga. To mu je neko fabricko podesavanje, ali naravno u zavisnosti od potrosenosti motora i stanja karburatora, od ta dva kruga, stelujes po malo na neku stranu. Kad vidis da lepo prima gas, i da radi mirno na razlicitim obrtajima, onda sa drugi srafom stelujes ler gas da bude odgovarajuci(polozaj leptira).
Mozda jos jedna bitna stvar, na slici vidim pukotinu na telu karburatora kod gornjeg srafa. Treba proveriti da tu ne vuce fals vazduh.
Nisam majstor, ali sam uvek uspevao sam da resim stelovanje karburatora na svim 4-5 motora koje sam imao do sad hi
Bakara:
Pogledaj i ovaj video, donji sraf sa oprugom se zavrne do kraja, pa se odvrne za 1 + 3/4 kruga:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju