Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Novi Sad-Bezdan-Novi Sad 1. Maj 2019
vepar:
Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru, ali imam opravdane razloge... Plovi se već danima jh jh jh Evo danas 14. ili 15. dan konstantne plovidbe! Ali o tome u drugoj temi... Kamera je marke Dahua (kvalitetan kinez) model A22 i napaja se standardnim punjačem za mobilni (5V jednosmerne struje) neophodan joj je WI-FI pristup internetu da bi joj se moglo pristupiti sa bilo kog uređaja povezanog na internet. I onda ju je moguće daljinski okretati, može da radi i u funkciji alarma, prenosi zvuk dvosmerno, svasta nesto... Ja na brodu imam instalisan ruter sa eksternom antenom i internet sim karticom, tako da se kamera kaci na taj wi fi a ja joj pristupam sa svog tableta koji skoro uvek nosim sa sobom. Ceo taj sklop mi se pokazao vrhunski funkcionalan tako da to planiram da obradim odvojeno u jednoj temi...
vepar:
6. dan smo proveli u kupanju i uživanju na mestu gde smo i pristali... Predveče smo svi zajedno otišli do čarde Šebešfok gde smo večerali a moji su i uzeli sobu da prenoće dokle smo nas troje noćili na brodu koji se nalazio manje od 1 km udaljen. Hrana na čardi Šebešfok je bila zadovoljavajuća, ali ništa posebno, takav je i smeštaj... Jednom rečju, prosečno.
7. dan smo odlučili da nigde ne plovimo i da obiđemo ovaj kraj. Odmah ujutru posle doručka smo Mirjana i ja uzeli auto od mojih, ostavili im Nađu i otišli do Sombora da ga obiđemo i obavimo nabavku. Sombor uopšte nije tako blizu kao što sam mislio, ali nema veze prijalo nam je da malo budemo i sami. Lep je to grad, centar uredan i sređen a što se tiče nabavke ima šta god da zamislite... Nakon nekoliko sati provedenih u Somboru vraćamo se nazad do broda i svi zajedno odlazimo kolima do muzeja Batinske bitke. Lep kompleks koji je nedavno i renoviran i obnovljen posle puno godina koje nije radio. Sam objekat i okolina su mnogo impozantniji nego eksponati u muzeju. Nekada je kompleks obuhvatao i spomenike na Hrvatskoj strani koji se i dalje vide preko Dunava. Posle smo otišli do "čuvene" čarde Pikec na ručak. Sama čarda nije ništa posebno, pristup je odvratan, jedva smo prošli kolima... Hrana ok ali ništa spektakularno. A sam objekat je po malo skrnav. U povratku ka brodu smo obišli i prevodnicu Bezdan koja je u fazi remonta i jedva smo joj prišli. Radovi su u punom jeku i deluje da postoji šansa da ispoštuju rok završetka radova 28.09.2020. Mogu samo da zamislim koliko će ovo biti atraktivna tura kada se otvori prevodnica pa i Mađarska bude na dohvat ruke a u povratku Apatin, Drava... Biće to vrhunska stvar, jedva čekam da bude gotov remont pa da i tuda zaplovimo! Nakon što smo ispratili moje za NS vratili smo se na brod i time završili ovajlep i ispunjen dan.
dell_mare:
Vrhunska vam je tura...posebno mi se sviđaju te pauze i mesta koja birate za stajanje. Taj deo oko Bezdana je pobedio.
vepar:
Hvala svima na lepim komentarima. Od onoga što smo do sada oplovili i nama se Bezdan najviše dopao! Mada mnogo volimo i Tisu a pogotovo Novi Bečej...
Bakara:
Uvek rado čitam ove reportaže clap ok
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju