Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Novi Sad-Bezdan-Novi Sad 1. Maj 2019

<< < (14/19) > >>

zankiki:
Ovde nije strašno, malo u sumrak....

zankiki:
Lenštinoooooo..... Daj bar slikeeeeee

vepar:
E pa neću dozvoliti da ovako lepa plovidba prođe bez izveštaja! Kao što i obećah evo izveštaja.

U sredu 5 juna smo posle posla obavili završna pakovanja, napunili rezervoar vode i smestili se na brod. Po prvi put smo prespavali u marini noć pre plovidbe i mogu vam reći da koncept nije loš. Ujutru se probudiš u brodu, sve je tu i spremno i nema nikakvog cimanja, samo isploviš. 6. juna krećemo posle kafe i rakije nizvodno. Uz put prolazimo pored Dunavskih kapetana gde mašemo Kikiju pa odmah levo u kanale  jh Brzo stižemo i do prve prevodnice gde sam nas najavio još juče. Prevođenje prolazi brzo i bez ikakvih problema, ipak nismo izgubili rutinu na prevodnicama od prošle godine. Vremenska prognoza je predvidela to prepodne još malo kiše nakon čega bi trebalo da usledi dugotrajan suv i sunčan period. Tako je i bilo, sustiže nas slaba kišica koja nam nije zadale nikakve probleme... Prolazimo Rumenku, i na triangli kod Bačkog petrovca skrećemo levo... Za divno čudo kanal je potpuno čist, nema trave, drezge ni sočivice. Kroz jedno km stižemo do mesta najbližem Petrolendu (veliki akva park u kod Bačkog Petrovca) baš na tom mestu nalazimo raskrčeno obalno rastinje i lepo mesto za pristati! S obzirom da u Petrolendu sezona počinje tek sutra pao je kupanjac u kanalu a zatim i rostilj na obali. Pa mala setnja da vidimo gde smo stali i koliko smo daleko od Petrolenda. Imali smo baš sreće, jedan od radnika na održavanju akvaparka je sebi raskrčio stazu i ovo mesto za pecanje na koje smo pristali, tako da smo bili bukvalno na 3 minuta od glavnog ulaza! Uskoro je pala i mirna noć u kojoj sam baš spokojno spavao s obzirom da smo u zaklonu kanala i to još kanala u kom nema saobraćaja.

vepar:
Nešto brljavi forum, neke slike mi kači po dva puta a neke ni jednom... Sada ću pokušati ponovo...

vepar:
3. Dan je bio rezervisan za Petrolend i bazene! Odmah posle kafe i rakije smo se uputili ka Petrolendu i bili smo drugi gosti u sezoni! Pre nas je došla samo jedna porodica Rusa. Dan je bio prelep, pravi letnji sa puno sunca. Bazeni su čisti i uredni mada već se vide godine starenja kompleksa, nekako bi mu prijalo malo renoviranje. Teško razočarenje je bilo nepostojanje zatvorenih tuševa, nedostatak fenova, kabina za presvlačenje... S obzirom na cenu ulaznice od 1200 RSd po glavi očekivao sam više dodatnih sadržaja. Cene unutar kompleksa su u najmanju ruku bezobrazne! Pivo u konzervi na štandu, koje dobiješ u ruku je 300 rsd, mala voda 150 RSD, sok 200 RSD, ručak ne bih ni pominjao... A uz to je još i zabranjeno unošenje svoje hrane i pića! Ovde sam prvi put praktično upotrebio kameru koju sam proletos instalisao na brod! Postavio sam kameru koja se okreće 360 stepeni i 120 stepeni gore dole i snima na klaud. Preko interneta mogu da pristupim kameri i proverim da li brod stoji na svom mestu i da li je sve u redu. Takođe ako neko uđe u vidno polje kamere ona me trenutno alarmira i šalje mi live snimak sa broda sa sve zvukom! Čak mogu i ja da pričam kroz kameru sa potencijalnim uljezom... Nekako mi je bilo lakše u Petrolendu kada sam mogao da pogledam šta se dešava na brodu kada god to poželim :D Tog dana nas je posetio i deda (moj otac) tako da smo dobili i prvu mini dopunu namernica  thumbup Posle kupanja u Petrolendu palo je i kupanje u kanalima... Nakon ovoga smo se pozdravili sa dedom i nastavili dalje malim kanalom ka Baču. Međutim kako smo dublje zalazili u kanal pojas drezge uz obalu je postajao sve širi i širi... Mestimično su počela da se javljaju i polja trave koja raste sa dna do površine i na sredini. Baš sam bio uporan... malo napred pa malo rikverc pa opet napred probijao sam čep po čep ali u jednom momentu sam vukao za sobom ostrvo a drugo gurao ispred sebe. Nož na elisi je pravio čuda sekao je travuljinu kao kombajn ali uzalud trave je bilo sve više i više i u jednom momentu nije bilo ni 10m čisto kako bih očistio elisu hodom u nazad... Plivanje i ronjenje u takvom okruženju punom buba zmija trave nije bilo ni malo prijatno! Moja procena je bila da smo odustali negde kod Nove gajdobre i okrenuli brod nazad! Ni povratak nije bio lagan! Slika iz ovog dela kanala nemam jer sam bio previše skoncentrisan na vožnju. A realno sam bio i zabrinut na momente za osovinski vod i elisu da li će izdržati ta preterana opterećenja. Toliko je bilo trave da se ceo brod tresao na momente. S obzirom da smo imali dan - dva viška godišnjeg nije me ova promena rute nasekirala. Vratili smo se na isto mesto i prenoćili još jednom. U sam sumrak je stigao i Zvonko svojim brodom koji se taj dan uputio ka Ruskom Krsturu. Proveli smo veče zajednouz vatru i roštilj. Nadja koja je zaspala čim smo isplovili, a probudila se kada smo pristali na isto mesto je bila oduševljena kada je čula da i sutra ide na bazene i tobogane! ha Realno nije joj bilo baš najjasnije zašto smo se vozali više sati i završili na istom mestu odakle smo i krenuli!  lol

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju