E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Nosač za sidro
zveki66:
Zankiki koristi danfort, taj nosac o kom Mileta prica je za plug sidro. Ne verujem da odgovara za sve tipove sidra
steps:
Mislim da je kod Milete nesto ovako:
http://shop.unimar.hr/product/catalog/0134710/pramcana-vodilica-laka-legura-za-sidra-do-10kg-340x75mm
MiletaStamat:
Da, u pravu si Steps, skoro da je ovako kao na linku koji si postavio. Ne moram da slikam, evo to slika. Jeste za plug sidro, ali sidro se može zameniti. Ja imam Danfort, ali možda uzmem plug, kad imam već taj nosač. Koliko sam čitao i plug sidro dosta dobro drži.
vepar:
Brod do mog u marini ima to interesantno reseno. Brod se zove "Ksenija" a vlasnik je profesor Strezorski. Sidro je oslonjeno o palubu a jednim krajem nataknuto na leptir koji je zavaren za ogradu. Ma tesko mi je da objasnim, treba videti. I ja sam razmisljao da tako nesto napravim. Lako je dostupno, jednostavno, jeftino i ne smeta.... kada budem na brodu slikacu ako nije skinuo aidro pred zimu. Ili navrati do mog kluba pa pogledaj resenje....
zankiki:
Samo ti to slikaj, navataćemo se nikad, sem vikendom kad (ako) isplovimo...
Doduše, sutra sam ceo dan na brodu, sređujem malo enterijer, pa ako budeš u marini cimni.
Inače, to da mi sidro stoji na pramcu u nosaču mi ne igra, jer ovo dunavski brod koji većinu života provodi nasukan pramcem na pesak, i stoga pramac služi da na njemu stoje pasarele, da se preko njega ulazi i izlazi..... sajkaca
Meni je sidro sa sve kanapima smotano i stoji (leži na pramcu)...Jbg, nemam sad neku noviju sliku, ovde se vidi gde stoji sada, a voleo bih ga okačiti na ogradu napred ili sa strane... meni kad treba samo ga bacim u vodu i vežem za bitvu....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju