E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 9.9 ili 15ks razlika ?
Alexandar1912:
upravo iz tog razloga i hocu da uzmem 2T motor...jer su bar po pricama dosta laksi..samo me interesuje koliko je teska yamaha 9.9ks 2T a koliko yamaha 15ks 2T...mislim da ne bi trebalo da se iskilavim sa dvotaktnim motorom..
Misha D:
svaka ozbiljnija stvar se kupuje kao da je već sutra moraš prodati (bavim se nekretninama i to je jedno od osnovnih pravila).
Kome ćeš sutra da prodaš dvotaktni motor, oni su bili popularni u prošlosti.
2 god sam imao 4t 9,9, i sada 3ću god 15ks 4t, na istom čamcu (Aqua lux).
Ono gde sam morao punim gasom sa 9,9 sada ide sa 2/3 gasa 15ks, manja buka, manja vibracija, potrošnja mi nije u prvom planu. Doživeo sam par jakih oluja bežeći sa Dunava u Gajski dunavac.
Da nisam imao 15ks i dobar čamac teško da bih čitav prošao tih 500-600m do bezbednog dela rukavca.
Kada ti se to jednom desi onda još jednom doživiš blagostanje kao kod kupovine novog motora.
LSI:
Јамаха 9.9Ф - 2Т тежак је 36-38 кг (сад проверено у каталогу Јамахе)
Јамаха 15Ф - 2Т тежак је 36-38 кг
Ево и осталих карактеристика (мрзи ме да преводим):
9.9F
ngine Type In-line 2
Displacement [cm3] 246
Bore x Stroke [mm] 56.0 x 50.0
Max. Prop Shaft Output [kW (ps)] @r/min 7.3 (9.9) @5000
Fuel Induction System Carburetor
Engine Transom Height[mm (inch)] S: 440 (17.3), L: 567 (22.3)
Dry Weight [kg] * 36-38
Starting System Manual Starter
Controls Tiller Handle
Tilt System Manual Tilt
Lubrication System Pre-mixed Fuel and Oil
15F
Еngine Type In-line 2
Displacement [cm3] 246
Bore x Stroke [mm] 56.0 x 50.0
Max. Prop Shaft Output [kW (ps)] @r/min 11.0 (15) @5000
Fuel Induction System Carburetor
Engine Transom Height[mm (inch)] S: 440 (17.3), L: 567 (22.3)
Dry Weight [kg] * 36-38
Starting System Manual Starter
Controls Tiller Handle
Tilt System Manual Tilt
Lubrication System Pre-mixed Fuel and Oil
Да додам на крају - из спецификација се види да су та два мотора, по свим спецификацијским подацима једнаки; разликују се само по компресији (колико ја видим).
Alexandar1912:
hvala puno na jako korisnim informacijama...od starta sam ja htio 15ks jer smatram da snage nikad viska ne moze bit,a potrosnja mi je totalno nebitna...samo me tezina brinula da li cu moci sam skinuti i postaviti ga..a s obzirom da su iste tezine trazicu 15ks...jos jednom hvala za sve informacije puno mi znaci
Alexandar1912:
pa nosao sam johnsona 9.9ks trebalo bi da je on tu negdje sa yamahom oko kilaze..daleko od toga da je lagan kao pero,ali nije mi bio problem da ga malo prenesem..s obzirom da sam u 35-toj tek nadam se,da cu moci jos bar 10 godina bez vecih problema da ga postavljam i skidam sa camca :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju